20 / 04 / 2024

Esenyurt Muhammediye Cami'inde yangın çıktı!

 Esenyurt Muhammediye Cami'inde yangın çıktı!

İstanbul Avrupa Yakası'nda yer alan Esenyurt'ta Yenikent Mahallesi 664. sokakta bulunan Muhammediye Cami'inde gece saatlerinde yangın çıktı. Kundaklandığı öne sürülen camide çıkan yangın hasara neden oldu.



Esenyurt'ta kundaklandığı öne sürülen camide çıkan yangın hasara neden oldu.


Yenikent Mahallesi 664. sokakta bulunan Muhammediye Cami'inde gece saatlerinde yangın çıktı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen Esenyurt ve Avcılar İtfaiye ekipleri imam odasında başladığı tespit edilen yangına müdahale ederek söndürdü. Yangın sonucu imam odası, cami kütüphanesi ve minber zarar gördü. 


AA muhabirine açıklamalarda bulunan cami imamı Hamza Aydın, 10 gün önce bir kişinin gelerek kendisi ile tartıştığını belirterek, "Gelen kişi sakallı genç biriydi. Siz Caferisiniz, taşa tapıyorsunuz, halifelere hakaret ediyorsunuz dedi. Ben böyle bir şey olmadığını söyledim. Tartışınca açık bir şekilde beni tehdit etti. Sizi yok edeceğiz, size şeriatı uygulayacağız dedi. Emniyete gidip şikayetçi oldum. Güvenlik kameraları çalışmadığından elimizde görüntü yoktu, bir şey yapamayız dendi. Bu gece de gelip camı kırıp içeri girmişler. İmam odasında bulunan kitapları yakmışlar. Birçok dua kitabı, Kuran-ı Kerim yanmış. Bu nasıl insanlık bu nasıl Müslümanlık" diye konuştu. 


AA