29 / 03 / 2024

Esenler Belediyesi Yaz Okulu hizmete açıldı!

 Esenler Belediyesi Yaz Okulu hizmete açıldı!

Esenler Belediyesi Yaz Okulu’nun açılışını yapan Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Bize düşen görev; bu şehirdeki çocuklara, bu şehrin imkanlarını sunmaktır. Biz bu şehrin imkânlarını size sunmak için kendimizi görevli ve sorumlu addediyoruz” dedi.


Esenler Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği Yaz Okulları, bu yıl da düzenlenen açılış töreni ile hizmet vermeye başladı. Dörtyol Meydanı’nda gerçekleşen törene; Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Feyzullah Sert, Belediye Başkan Yardımcıları Ömer Çetinkaya ve Aydın Polat, Belediye Birim Müdürleri ve ESGEV (Esenler Gençlik Evi ve Bilgi Merkezi)’lerde eğitim alan öğrenciler ve onların velileri katıldı. ESEV’li öğrencilerin gösterileriyle başlayan programda, çocuklar çeşitli oyunlara katılarak ve yarışlara katılarak hep birlikte doyasıya eğlendiler.


Programda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Feyzullah Sert, bir eğitim öğretim yılını daha geride bıraktıklarını söyleyerek, tüm öğrencilerin dinlenmeyi hak ettiklerini söyledi. Bu anlamda Yaz Okulunun öğrenciler için çok anlamlı olduğunu söyleyen Sert, “Yaz Okulu’nda dinlenirken,  eğlenecek ve güzel şeyler öğreneceksiniz” dedi. 


Sert’in ardından konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da Esenler’de geleneksel hale gelen Yaz Okullarının açılışını yaptıklarını belirterek; yaz okullarının sadece spordan ibaret olmadığını vurguladı. Yaz Okulunun, öğrencilerin hem zihinsel değişimi ve gelişimi, hem de bedensel gelişimi önceleyen;  aynı zamanda bir insanda var olması gereken çok önemli bir eğitim programını içeren bir okul olduğunu ifade eden Göksu,  bu sene 5 bin öğrencinin Yaz Okullarından istifade edeceğini kaydetti.  



Bütün imkanlar size


Yaz Okulu’nda öğrencilerin öğleden önceki eğitimlerinde manevi değerleri öğreneceklerini, öğleden sonra da spor aktivitelerine ve kültür-  sanat etkinliklerini katılabileceklerini belirten Göksu, Yaz Okulu’nun hayırlı olmasını dileyerek, “Bize düşen görev; bu şehirdeki çocuklara, bu şehrin imkânlarını sunmaktır. Biz belediye olarak bu şehrin imkânlarını size sunmak için kendimizi görevli ve sorumlu akdediyoruz. Bunun için belediyenin bütün imkânlarını sizlerin güzel bir yaz geçirmeniz için seferber etmeye hazırız. Yeter ki siz geleceğin büyük adamları olmak için hazır olunuz.” diye konuştu.


Ramazan ayının birinci günü Çocuk İftarı programı gerçekleştireceklerinin haberini de veren Göksu, ilk defa oruç tutacak çocukların iftarını vereceklerini söyledi. O gün Çocuk Sokağı’nın açılışını da yapacaklarını söyleyen Göksu, çocuklara iftara katılmaları için kayıtlarını yaptırmalarını hatırlattı.



Paylaşmayı öğrenecek


Göksu’dan sonra konuşan Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal da, yaz okullarında öğrencilerin birbiriyle tanışacağını, birbirleriyle bilgi alışverişi yapabileceklerini söyledi. Çocukların yaz okulunda paylaşmayı öğreneceğini, değişik yapıdaki insanlarla kaynaşacağını vurgulayan Ünal daha sonra özetle şunları söyledi:  “Yaz okulunda çocuklarımızı eğlenerek, öğrenerek uygulamalı olarak birbirini severek, kaynaşmayı bilerek yaşayacaklar. Yaz Okulu bu yüzden çocuklar için çok büyük bir fırsat. Bu fırsat her yerde bulunmaz. Bu yaz okulları herkesin yapabileceği bir iş de değil. Maddiyet gerektirir, emek gerektirir. Ama bugün görüyoruz ki Milli Eğitim ve özellikle belediye sizi temsil eden, sizin oylarınızla iş başına gelmiş olan belediye başkanınız yazın da siz öğrencileri bizden daha fazla düşünerek, işbirliği içinde sizlere büyük bir aktivite sunuyor”.


Yapılan konuşmaların ardından Kaymakam Ünal, Belediye Başkanı Göksu ve diğer protokol üyeleriyle birlikte Esenler Belediyesi Yaz Okulu’na katılacak çocuklarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Program, öğrencilerin yaptıkları gösterilerin ardından sona erdi.


Esenler Belediyesi