23 / 04 / 2024

Esenler Belediyesi, Turgut Reis Mahallesi'nde kültür merkezi yapacak!

 Esenler Belediyesi, Turgut Reis Mahallesi'nde kültür merkezi yapacak!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Turgutreis Mahallesi’nde, Örfi Çetinkaya İlk ve Ortaokulu’nun yanında bir kültür ve sanat merkezi açacağız. İSMEK’lerin toplandığı bir alan olacak. 8 bin metrekarelik de bir meydanı olacak” dedi.



Turgutreis ESGEV’in yılsonu gösterisinde konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Turgutreis Mahallesi’nde bir kültür ve sanat merkezi açacaklarını söyledi.


Turgutreis Esenler Gençlik ve Bilgi Evi’nin (ESGEV) yılsonu gösterisi renkli görüntülere sahne oldu. Esenler Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen programla bir yılın yorgunluğunu atan öğrenciler, gönüllerince eğlendiler. Programda Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da çocukların bu mutlu gününe ortak oldu.


Medeni cesaret önemli


Programda konuşan  Esenler Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Cemal Bolat, Esenler Belediyesi’nin 7 – 14 yaş arasındaki çocuklara milli ve manevi değerleri öğretmesinin çok önemli olduğunu kaydetti. Bolat, “Çocuklarımıza verilecek medeni cesaret eğitimi ile çocuklarımızın inançlarını, bilgilerini ve medeni cesaretlerini paylaşacakları bir toplum yetişeceğini ümit ediyorum” dedi.


İşimiz insanın imarı


İnsanın kendi medeniyet değerlerine saygılı bir şekilde yaşamasının önemine dikkat çeken Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Bizim asıl işimiz, insanın imarıdır” dedi. Esenlerli çocukların gelişimi için her türlü katkıyı yapmaya hazır olduklarını belirten Göksu, “Amacımız, çocuklarımızın kendi lehine ve aleyhine neler olduğunu bilsin, inanç ve değerlerine saygılı olsunlar, topluma hangi değeri katmaları gerektiğini öğrensinler” diye konuştu.


Turgutreis'e kültür merkezi


Esenler’de kültür ve sanata yaptıkları yatırımlardan da kısaca bahseden Göksu, Turgutreis Mahallesi’nde açmayı düşündükleri kültür ve sanat merkezinden de söz etti. Göksu, “Turgutreis Mahallesi’nde, Örfi Çetinkaya İlk ve Ortaokulu’nun yanında bir kültür ve sanat merkezi açacağız. Burası, 700 – 800 araçlık yer altı otoparkı, İSMEK’lerin toplandığı bir alan olacak. 8 bin metrekarelik de bir meydanı olacak” dedi.


Konuşmasının ardından Turgutreis ESGEV öğrencileri, Göksu’ya kendi yaptıkları bir tablo hediye etti. Göksu, öğrencilerin çalışmalarının yer aldığı resim sergisini de gezdi. Programda gönüllerince eğlenen öğrenciler, şiir, şarkı ve tiyatro gösterileriyle unutamayacakları bir gün yaşadılar.