26 / 04 / 2024

Erdemli'de 13 milyon Euro'luk çevre yatırımı!

Erdemli'de 13 milyon Euro'luk çevre yatırımı!

Mersin'in Erdemli ilçesinde denizdeki kirliliği en aza indirecek AB destekli 13 milyon Euro'luk çevre yatırımının ikinci ayağı başlıyor. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, proje hakkında açıklamalar yaptı.




Mersin'in Erdemli ilçesinde denizdeki kirliliği en aza indirecek AB destekli 13 milyon Euro'luk çevre yatırımının ikinci ayağı başlıyor. 


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, projenin tamamlanmasıyla artık insanların Erdemli sahillerinden rahatça denize girebileceklerini söyledi.  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Türkiye'de yürütülmekte olan Avrupa Birliği (AB) Mali Yardım Programı (IPA) kapsamında ihalesi yapılan "Erdemli Su Temini Sistemi Rehabilitasyonu ve Derin Deniz Deşarjı Yapım İşi"nin başlangıç toplantısı, Macit Özcan Spor Kompleksi tesislerinde yapıldı. Sözleşmesi 30 Aralık 2014 tarihinde imzalanan 6 milyon 613 bin Euro bedelli projenin başlangıç toplantısına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AB Yatırımları Daire Başkanı Ferruh Parmaksız, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, AB Türkiye Delegasyonu Temsilcisi Elif Ceyda Torcu, Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MEŞKİ) Genel Müdürü Turgut Aybak ile müşavir ve müteahhit şirketlerin temsilcileri katıldı. Proje kapsamında havza yönetimi planı oluşturularak şebekenin kurulması, sayılaştırılması, debi ölçümleri ve hidrolik modelleme ile Erdemli Atıksu Arıtma Tesisi'nden çıkan arıtılmış suların deşarjı için derin deniz deşarjı yapım işleri bulunuyor.  Toplantının açılış konuşmasını yapan AB Türkiye Delegasyonu Temsilcisi Torcu, AB kapsamında çevre yatırımları için 2002 yılından bu yana mali yardım aracılığıyla Türkiye'ye hibe desteği verildiğini anımsattı.  AB'nin şu ana kadar Türkiye'ye sağladığı katkının 6 milyar Euro'yu bulduğuna işaret eden Torcu, "Çevre bunun içinde yüzde 15'lik büyük bir dilimi kapsamaktadır. Bu kapsamda da operasyonel programda Erdemli bizim ilk kabul edilen projelerimizden biridir.  Bugün burada onun ikinci ayağı olan yaklaşık 6,5 milyon Euro'luk büyük bir inşaat projesini başlatmaktan gurur duyuyorum. 

Tüm taraflara başarılar diliyorum" dedi. 


Çukurova Gazetesi