19 / 04 / 2024

Düzce'de, kentsel dönüşüm projeleri hayata geçiriliyor!

 Düzce'de, kentsel dönüşüm projeleri hayata geçiriliyor!

Düzce'de, Kentsel Dönüşüm Projeleri hayata geçiriliyor. Düzce Belediyesi, Camikebir Mahallesi'ndeki 56 bin metrekarelik alanda 200 konutluk proje hazırladı. Kültür Mahallesi'nde ise 106 bin metrekarelik alanda proje uygulanacak...



Düzce'de, Kentsel Dönüşüm Projeleri hayata geçiriliyor. Düzce Belediyesi, Camikebir Mahallesi'ndeki 56 bin metrekarelik alanda 200 konutluk proje hazırladı. Kültür Mahallesi'nde ise 106 bin metrekarelik alanda proje uygulanacak.



 Düzce hem 17 Ağustos, hem 12 Kasım 1999 depremlerinde büyük yara aldı. Giden canların, yaralananların yanı sıra. binlerce konut ve iş yeri yerle bir oldu. Şehrin yapı stokları yok oldu. Depremin yaşandığı sırada, il olmak isteyen Düzce, depremle yıkıldı. Şehrin alt ve üst yapısı yüzde 85 oranında tahrip oldu. Her iki depremin sonuçlarına göre Düzce'de 16 bin 666 konut yıkıldı, İş yerleri acısından da tablo kötüydü. Yine Düzce merkezde 3 bin 55 iş yeri il genelinde de 3 bin 837 iş yeri yıkıldı. Bu hem yaşamsal ihtiyaçlar içinde yer alan konut açısından hem de ekonomik açıdan ciddi sorunlar oluşturdu. 


Bu nedenle de acil ve hayati yaraların sarılmasına eş zamanlı olarak, yeniden yapılanma, şehirleşme için harekete geçildi. 

İmar kanunu ve yönetmeliklerinde zemin etüdünden planlama, statik yapılanma, ruhsatlandırma ve yapı denetimine kadar birçok alanda değişikliklerin yanı sıra, konut üretimi için de birçok projeler geliştirildi. 


kaliteli yapı inşaatı için son aşamaya gelindi. Söz konusu alanda hak sahipleri ile mutabakata varılarak 200 konutluk proje hazırlandı. Düzce Belediyesi nin bir diğer kentsel dönüşüm projesi ise Kültür Mahallesi sınırlan içinde. 106 bin metrekarelik alanda uygulanacak. İki mahallede hayata geçti Toplu Konut İdaresi Başkanlığı nın afet bölgelerinde konut üretimine ilişkin projelerin vanı sıra belediyeler de sağlıklı ve güvenli yapılanmalar için çalışmalara başladı. Düzce Belediyesi bu kapsamda kentsel dönüşüm projesini hayata geçirdi. Yıkımın en fazla olduğu Camikebir mahallesinde. 56 bin metrekare alanda TOKİ iş birliği ile kentsel dönüşüm planlaması gerçekleştirildi ve sağlam. 



Hasan Kaya/ Posta Gazetesi 



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, Satışa çıkacak projeler