25 / 04 / 2024

Çınarcık'a 22 adet ahşap bungalov tipi huzur evi inşa ediliyor!

 Çınarcık'a 22 adet ahşap bungalov tipi huzur evi inşa ediliyor!

Yalova Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'ne bağlı Çınarcık Huzurevi'nde ana bina çalışmaları tamamlandı. Türkiye'de ilk kez uygulanan bir sistemle yapılan huzurevi bünyesinde yaşlıların kalabileceği 22 adet ahşap bungalov ev inşa ediliyor...



Yalova'nın Çınarcık ilçesine bungalov tarzı huzurevleri yapılıyor.


Yalova Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'ne bağlı Çınarcık Huzurevi'nde ana bina çalışmaları tamamlandı. Türkiye'de ilk kez uygulanan bir sistemle yapılan huzurevi bünyesinde yaşlıların kalabileceği 22 adet ahşap bungalov ev inşa ediliyor. İsveç modeli olarak da adlandırılan sistemle inşa edilen huzurevi 10 bin metrekare alan üzerine oturtuluyor. Yapımına devam edilen bungalov evlerin tamamlanması ile birlikte huzurevi törenle hizmete girecek.


Çınarcık Belediye Başkanı Murat Erdoğan, "Böylesi özel bir projenin ilçemizde yapılmasından büyük bir mutluluk duyuyoruz. Türkiye'de ilk olan bu huzurevinin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Şu anda ana bina inşaatının tamamlandığı huzurevinde bungalov binaların yapımı sürüyor. Onların tamamlanmasının ardından yaşlılarımızın kabul işlemine başlanacağını öğrendik. Çalışmaları titizlikle sürdüren Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzü kutluyorum" diye konuştu.



Samsun Haber