29 / 03 / 2024

Çekmeköy Emekliler Kıraathanesi 26 Ağustos'ta hizmete açılacak!

 Çekmeköy Emekliler Kıraathanesi 26 Ağustos'ta hizmete açılacak!

Çekmeköy Belediyesi’nin yapımını tamamladığı kıraathane, 18 bin metrekarelik yeşil alanı bulunan Kent Park’ın içinde yer alıyor. İkinci baharlarını yaşayan çınarlara tamamen ücretsiz olarak hizmet verecek kıraathanede; çay, kahve, poğaça ve tost ikramları yapılacak.



Çekmeköy Belediyesi 65 yaş ve üzeri ilçe sakinleri için bir buluşma noktası hazırladı. Emekliler Kıraathanesi 26 Ağustos’ta hizmete giriyor.

 

Çekmeköy Belediyesi’nin yapımını tamamladığı kıraathane, 18 bin metrekarelik yeşil alanı bulunan Kent Park’ın içinde yer alıyor. İkinci baharlarını yaşayan çınarlara tamamen ücretsiz olarak hizmet verecek kıraathanede; çay, kahve, poğaça ve tost ikramları yapılacak.  Pastel renklerle özel olarak dekore edilen kıraathanenin içinde emekliler, günlük gazeteleri okuma, satranç ve domino oynama şansı bulacaklar. Kıraathane isminin hakkını vermek isteyen emekliler için de, içeride bulunan kütüphane ücretsiz olarak hizmet verecek.

 

İki nesil bir arada

 

Projede torunları ile vakit geçirmek isteyen aile büyükleri de unutulmadı. Trafikten uzak, yeşil alan içinde bulunan Emekliler Kıraathanesi’nin girişinde yer alan oyun parkı ile iki neslin bir arada iyi vakit geçirmesini amaçlanıyor.

 

Çalışmaları yakından takip eden Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Ailemizin baş tacı olan çınarlarımız için yaptığımız bu projede tüm mesai arkadaşlarım özenle çalıştı. Dekorasyonundan içeride verilecek hizmetlere kadar tüm detayların düşünüldüğü Emekliler Kıraathanesi, kadın erkek ayrımı yapmadan tüm çınarlarımızı misafir edecek,” dedi.