28 / 03 / 2024

Çanakkale Boğaz Köprüsü arsa fiyatlarını etkiledi mi?

Çanakkale Boğaz Köprüsü arsa fiyatlarını etkiledi mi?

Köprünün netleşen güzergahından sonra Gelibolu ve Lapseki’deki arazi fiyatları 3 katına çıktı. Köylüler ise gelişimi kaçırmamak adına beklemede…Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun Gelibolu ve Lapseki’nin şu anda ikinci baharını yaşadığını belirtti.


Yeniden yapılaşmaların önemli yer tuttuğu illerin başında gelen Çanakkale, Avrupa ile Asya kıtalarını birleştirecek Boğaz Köprüsü güzergahının netleşmesinin ardından, bölgedeki arsa hareketlerini hızlandırdı. Çanakkale Boğaz Köprüsü ve kapsamında yapılacak olan Kınalı- Tekirdağ- Çanakkale- Savaştepe Otoyolu projesi’nin açıklanmasıyla Gelibolu ve Lapseki’de metrekaresi 3 katına çıkan arazi fiyatları ile hareketliliğin devam etmesi bekleniyor.


İkinci Baharını Yaşıyor

Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun Gelibolu ve Lapseki’nin şu anda ikinci baharını yaşadığını belirterek şunları söyledi: “Tarihi öneminden dolayı her yıl binlerce insanın ziyaretine uğrayan Gelibolu şu anda ‘Altın Çağı’na doğru ilerliyor. Lapseki ise Çanakkale’ye yakınlığı ve güzel bir sahile sahip olması öne çıkaran bir faktördü. Fakat köprü güzergahında olması sebebiyle Gelibolu ve Lapseki’de şu anda tüm gayrimenkul türleri hızlıca el değiştiriyor.”

 

Yatırımcılar Konut Yerine Arazi Tercih Ediyor

Çanakkale Boğaz Köprüsü’nün Lapseki ve Gelibolu’dan geçeceğinin duyurulmasının ardından fiyatların 3 katına çıktığına dikkat çeken Hakan Erilkun, bugün, Gelibolu’da arazilerin metrekaresinin 250 TL ile 1.000 TL, Lapseki’de ise 150 TL-750 TL fiyat aralığında olduğunu söyledi. Köprünün, Gelibolu ve Lapseki’nin köylerini de etkileyeceği beklentisiyle buradaki arazi sahiplerinin arsalarını satıp daha sonraki gelişimi kaçırmamak adına beklediğinin altını çizen Hakan Erilkun şöyle devam etti: “ Lapseki – Yeniceköy’de 224 dönüm bir arazinin satışını üstlenen bir bayimiz köprüden önce buraya 600 bin TL isteyen arazi sahibinin bu rakamı köprüden sonra 600 dolara çıkarttığına tanık oldu. Şu anda Çanakkale’de en revaçta olan emlaklar büyük metrekarelere sahip olan araziler. Yatırımcılar konut tercihindense, gelişimi baştan yakalamak adına arazi sahibi olmayı tercih ediyor. Gelibolu ve Lapseki’de şuan bir arazinin bir hafta içinde 2 kere el değiştirdiğine tanık olsak da, bu hareketlenmenin devam edeceğini düşünüyoruz.”

Gelibolu, Lâpseki, Çan, ve Yenice’de konut fiyatlarına da değinen Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun şunları söyledi: “100 metrekare yeni bir konutun Gelibolu’da ortalama satış değeri 120.000-130.000 TL, Lapseki’de 140.000 – 160.000 TL, Çan’da 100.000 – 110.000 TL, Yenice’de ise 80.000 – 100.000 TL civarında seyrediyor. Buralarda aynı özellikle yeni bir konutun kiralık değeri ise 300 ile 500 TL arasında değişiyor. İkinci el bir konutun ortalama satışı da 60.000 TL – 100.000 TL arasında.


Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri