29 / 03 / 2024

Çamlıca Tv ve Radyo Kulesi inşaatı 2017 Haziran'da bitiyor!

Çamlıca Tv ve Radyo Kulesi inşaatı 2017 Haziran'da bitiyor!

İstanbul’da Çamlıca tepelerindeki radyo ve televizyon vericilerinin yarattığı görüntü ve sinyal kirliliğini ortadan kaldırmak amacıyla Küçük Çamlıca Korusu’na yapılan 365 metrelik dev kulenin inşaatı sürüyor. Haziran 2017’de tamamlanacak kulede seyir terasları ve restoranlar da bulunacakrn



İstanbul Çamlıca’daki radyo ve televizyon vericilerini tek bir yerde toplayacak 365 metrelik dev kulenin inşaatına devam ediliyor. Haziran 2017’de tamamlanacak kulede seyir terasları ve restoranlar da bulunacak


İstanbul’da Çamlıca tepelerindeki radyo ve televizyon vericilerinin yarattığı görüntü ve sinyal kirliliğini ortadan kaldırmak amacıyla Küçük Çamlıca Korusu’na yapılan 365 metrelik dev kulenin inşaatı sürüyor. Geniş bir alanda devam eden kule inşaatı, korunun en yüksek noktasında gerçekleşiyor. İçerisinde restoranlar ve seyir katları bulunacak kulenin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından Haziran 2017’de, Çamlıca Cami ile birlikte Kadir gecesinde faaliyete gireceği açıklanmıştı. 



Kulenin 220 metresini betonarme kısım oluştururken üzerine 165 metre uzunluğunda anten konulması planlanıyor. 53 kattan oluşacak betonarme kısmın her katı 4.5 metre yüksekliğinde olması öngörülürken, yapının 180’inci ve 176’ncı metresine iki tane restoran yapılması düşünülüyor. 150’nci metrede de iki seyir kulesi inşaa edilmesi planlanırken katlara asansör ile hızlı ulaşım sağlanacak. Seyir katında 200 kişinin aynı anda bulunabileceği ifade edilirken restoranın kapasitesi ise 75 kişi olacak şekilde planlandı. 


Sarıdağlar İnşaat tarafından başlatılan çalışmalar korunun SİT alanı olduğu ve buranın korunması gerektiğini söyleyen vatandaşlar tarafından birçok kez protesto edilmişti. 


Temeli tamamlandı


Bugünkü bedeli 170 milyon TL olarak belirlenen projede de çalışmalar üç vardiya olarak devam ediyor. Günde 2 bin, yılda 4 buçuk milyon turist çekmesi beklenen proje tamamlanınca Çamlıca’daki onlarca verici ve anten de kaldırılacak. 365 metrelik dev kulenin temel kısmı tamamlandı. 


Kazı işleminde yaklaşık 100 metreküp toprak çıkarılarak zeminden 30 metre aşağı inildiği projenin 4 katının Bodrum olarak kullanılması hedefleniyor. Bodrum katlar kütüphane, sergi alanları gibi sosyal ve kültürel faaliyetler için değerlendirilecek. Denizden yüksekliği 400 metreyi bulacak kulenin çevresinde de geniş çaplı peyzaj çalışması yapılacak. 


Milliyet