28 / 03 / 2024

Bursa'daki 600 yıllık İshak Şah Camii restore edilecek!

Bursa'daki 600 yıllık İshak Şah Camii restore edilecek!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, tarihi mirasın ayağa kaldırılması ve kentin ziynetlerinin gün yüzüne çıkarılması projelerine bir yenisini daha ekleyerek, Namazgah Caddesi üzerindeki İshak Şah (Müftü önü) Camii’ndeki restorasyon çalışmalarına başladı.


Camideki restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın dört bir yanındaki kent ziynetlerine sahip çıkmaya devam edeceklerini söyledi. Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas’tan 1420 yılında İshak Şah tarafından yaptırılan cami restorasyonu hakkında bilgiler aldı.


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın tüm semtlerinde bulunan kent ziynetlerine sahip çıkmaya devam ettiklerini söyledi. Tüm dönem tarihi ve kültürel mirası son birkaç yılda gerçekleştirdikleri restorasyon çalışmalarıyla tekrar hayata kazandırdıklarını hatırlatan Başkan Altepe, bu kapsamda yaptıkları çalışmalardan birinin de Yıldırım ilçesi Namazgah Caddesi üzerinde bulunan İshak Şah Camii olduğunu ifade etti.


“Yıldırım’a değer katacak”


Yıldırım ilçesinde ‘Müftü Önü Camii’ olarak bilinen ve 600 yıl önce İshak Şah tarafından yaptırılan mabedin zamanla binalar arasına sıkışıp kaldığını, abdest alma yerinin dahi bulunmadığını dile getiren Başkan Altepe, kötü görüntüyü ortadan kaldırmak için Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden alınan izinler akabinde çalışmalara başladıklarını kaydetti. Cami etrafındaki binaları kamulaştırarak düzenleme alanı oluşturduklarını vurgulayan Başkan Altepe, “Bir yandan camimiz restore edilirken, diğer yandan abdesthane, tuvalet ve müştemilat düzenlemeleri yapılıyor. Camimizin içi ve dışı, daha önce kapatılmış pencereleri, beton minaresiyle orijinal olarak yeniden ayağa kaldırılıyor. Yaüpılan çalışmalarla canlanan camimiz, ilk günkü güzelliğine, orijinal haline kavuşmuş olacak. Ecdada vefa çalışmalarımızdan birini de burada gerçekleştirmiş olacağız. Mahallemize ve Yıldırım’a değer katacak. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.


Başkan Altepe, bugüne kadar Müftü Önü Camii olarak bilinen yapının adının İshak Şah Camii olarak değiştirileceğini açıkladı.


TOKİ Haber



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016