25 / 04 / 2024

Bursa Gürsu'da butik otelin temeli atıldı!

Bursa Gürsu'da butik otelin temeli atıldı!

Bursa’nın Gürsu ilçesine yapılacak butik otelin temeli atıldı. Turizmi canlandırmayı hedefleyen Gürsu Belediyesi, eskiden papaz evi olarak kullanılan binayı butik otel olarak yeniden inşa edecek...


Bursa’nın Gürsu ilçesine yapılacak butik otelin temeli atıldı.


Turizmi canlandırmayı hedefleyen Gürsu Belediyesi, eskiden papaz evi olarak kullanılan binayı butik otel olarak yeniden inşa edecek. Bursa-Eskişehir-Bilecik Kalkınma Ajansı’ndan (BEBKA) hibe desteği alınan “Bölgenin Alternatif Turizm Merkezi; Gürsu” projesi kapsamında yapılacak butik otelin temeli atıldı. Butik otel, ilçenin tarihi mirasını koruma ve turizmini geliştirme yönünde önemli bir hizmet olacak. Yaklaşık 500 metrekare alan üzerine 4 katlı olarak inşa edilecek otelin zemin katında resepsiyon, kafe, restoran, müdür odası ve müştemilat olacak. Birinci katta 5, ikinci katta 3 yatak odası, personel odası ve sofa bulunacak. 22 Kasım 2013 tarihinde ihalesi yapılan otel 592 bin 380 liraya mal olacak. Otelin 24 Eylül tarihinde tamamlanıp teslim edilmesi bekleniliyor.


Törende konuşan Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, “Girişinde bulunan çınar ağaçları, ilçemizin merkezine tarih kokusu yayan Osmanlı evleri, tarihi değirmeni, hamamı ve camii ile Gürsu bir kültür mozaiğine sahiptir. Gürsu, geçmişten günümüze bir köprü görünümündedir. Gürsu, farklı kültürlerin bir araya gelmesinden oluşan kültürel mozaiği yaşamak isteyen misafirleri ağırlamayı bekliyor. Bu sebeple, tarımda ve sanayide iyi bir noktada olan ilçemizi, hizmet sektöründe de iyi yerlere taşımak zorundayız. Bizlere bu konuda büyük görev düşüyor. Özellikle tarihi yapıların geleceğe taşınması için yıllardır ciddi çalışmalar yürütüyoruz. Gürsu'muzun turistik değerlerini görmek için ilçemize gelen insanların rahatça konaklayabileceği bir otele ihtiyaç vardı. Butik oteli bu alanda atılmış önemli adımlardan biri olarak görüyorum. İlçemize hayırlı olmasını dilerim “ dedi.


Gürsu protokolü, meclis üyeleri, birim müdürleri, belediye personeli ve ilçe halkının katıldığı törende konuşan Gürsu Belediyesi Teknik Başkan Yardımcısı Sabriye Çolak, “Burası tarihi bir yapı. 2005 yılında sivil mimarlık örneği olarak tescillenen bu yapı, İl Özel İdaresi’nden alınan katkı payıyla 2011 yılında kamulaştırıldı" diye konuştu.



Kırıkhan Olay



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler