29 / 03 / 2024

Bursa Demirkapı Kentsel Dönüşüm Projesi bölgeyi değiştirecek!

Bursa Demirkapı Kentsel Dönüşüm Projesi bölgeyi değiştirecek!

Türkiye'ye örnek olan Osmangazi Belediyesi, Demirkapı Kentsel Dönüşüm Projesi ile çıtayı biraz daha yukarıya taşıyacak.7 hektarlık alanda gerçekleştirilecek olan Demirkapı Kentsel Dönüşüm Projesi, bölgenin çehresini tamamen değiştirecek....


Kentsel dönüşüm konusunda yıllardır planlı ve büyük titizlikle çalışmalar yürüten Osmangazi Belediyesi, Demirkapı Kentsel Dönüşüm Projesi ile Uludağ eteklerinde yer alan bölgenin çehresini tamamen değiştirecek. 7 hektarlık alanda gerçekleştirilecek olan Demirkapı Kentsel Dönüşüm Projesi, 3 bölgeden oluşuyor. Bölgenin 2 hektarı doğal SİT alanı, 2.2 hektarlık bölümü kültürel SİT alanı, geride kalan 2.8’lik bölge ise birinci derece SİT alanından oluşuyor. Demirkapı Kentsel Dönüşüm Projesi’ni kapsayan bölgede toplam 144 bina bulunurken bu binaların 315’i konut, 9’u işyeri, 1 bina ise depo olarak kullanılıyor. Bölgede ayrıca 11 tescilli bina da bulunuyor.


PROJE BAKANLIK TARAFINDAN ONAYLANDI

Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi ile kentsel dönüşüm alanında Türkiye'ye örnek olan Osmangazi Belediyesi, Demirkapı Kentsel Dönüşüm Projesi ile çıtayı biraz daha yukarıya taşıyacak. Demirkapı Kentsel Dönüşüm Projesi, konutları, ticari alanları, yeşil ve sosyal donatı alanları dönüşüm çalışmalarına ışık tutacak. Demirkapı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 2 hektarlık doğal SİT Alanı için hazırlanan proje Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. 2.2 hektardan oluşan kültürel SİT alanı için hazırlanan proje için ise Bursa Kültür ve Tabiat Varlıkları Bölge Kurulu’ndan onay bekliyor. Her iki bölgede bölgenin coğrafi ve kültürel yapısına uygun olarak 2 +1 ve 3+1 daireler olmak üzere toplam 222 konut inşa edilecek. Konutların yanı sıra projede ticari alanlar da olacak. Yeşil alanlarıyla ön plana çıkacak olan Demirkapı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bölgeye açık ve kapalı otoparklar da inşa edilecek.


“BÖLGE İÇİN EN UYGUN DÖNÜŞÜMÜ YAPACAĞIZ”

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Demirkapı Mahallesi’ni ziyaret ederek mahalle sakinlerine bölgede yapılacak olan kentsel dönüşümü anlattı. Kentsel dönüşümü Osmangazi’nin her yerinde yapmaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Dündar, “Soğanlı Mahallesi’nde dönüşümü başarıyla yürütüyoruz. Hamitler, Güneştepe ve Yunuseli bölgesini ise yapmış olduğumuz kentsel yenileme çalışmalarıyla Bursa’nın parlayan yıldızı haline getirdik. Demirkapı da kentsel dönüşümü çalıştığımız bir bölgemiz. Şuan burada yasal süreç devam ediyor. Bu yasal süreç bittiğinde kentsel dönüşüm için mahalle sakinleri ile bir araya geleceğiz ve bu dönüşümü birlikte yapacağız. Kesinlikle bölgede yaşayan vatandaşlarımızı başka yere taşımak gibi niyetimiz yok. Bu mahallede yaşayan vatandaşlarımız yine burada oturmaya devam edecek. Amacımız buradaki depreme dayanıksız binaları yenileyerek sağlam hale getirmek. Vatandaşlarımızla birlikte adım adım hareket ederek bölge için en uygun kentsel dönüşümü gerçekleştireceğiz. Burası, Bursa’nın en güzel yeri. Ancak deprem kuşağı üzerinde yer alıyor. Zeminde bazı sıkıntılar var ve kaymalar meydana geliyor. Derdimiz bu bölgeyi en güzel şekilde yenilemek. Bu bölgenin hem yeri hem de insanları güzel. Bizim amacımız bu güzellikleri muhafaza etmek” diye konuştu.


Bursa Kent



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri