28 / 03 / 2024

Bomonti Hilton Otel’de küçük çaplı bir yangın çıktı!

 Bomonti Hilton Otel’de küçük çaplı bir yangın çıktı!

İstanbul Bomonti’deki Hilton Oteli teras katında jenaratörün tutuşması sonucu küçük çaplı bir yangın çıktı. Bina dış cephesinin Alubond A2 yanmaz kompozit panel ile kaplı olması büyük bir faciayı önledi.



Alubond Türkiye Satış ve Pazarlama Müdürü Kaan Ergenç konu ile ilgili yaptığı açıklamada; Alubond A2 sınıf yanmaz mineral dolgulu alüminyum kompozit panellerin, binaların iç-dış cephe giydirmelerinde kullanıldığını ve en önemli özelliği yangına karşı en üstün performansı sağlayan yanmaz statüsünde bir malzeme olduğunu belirtti. 


Tüm dünyada artık çok önem kazanan yangın yönetmeliklerinin artması ve ayrıca Avrupa Birliği uyum yasasına göre yeni yapı yönetmeliğinin artık Türkiye’de de geçerli olduğunu belirten Ergenç, “En ufak ateş kıvılcımları bile bir yapıda kısa sürede söndürülmesi zor bir yangına neden olabiliyor. Ülkemizde bu konuyla ilgili Bakanlar Kurulu'nun 2009 tarihinde 2009/15316 sayılı kararı ile Resmi Gazete'nin 27344 sayısında yayınlanan "Binaların Yangından Korunması" yönetmeliğine göre; bina yüksekliği yirmi bir buçuk metreden fazla olan yapılarda A2 sınıfı yanmaz malzeme kullanılması zorunlu tutulmuştur. Bomonti Hilton’un dış cephesi Alubond A2 yanmaz panellerle kaplı olduğu için, büyük çaplı bir yangın çıkması ve bir faciaya dönüşmesi önlendi. Otel Alubond A2 ile kaplanmasaydı, yangın hızlı bir şekilde tüm binayı sarabilir ve onlarca kayıp yaşanabilirdi. Alubond A2 yanmaz kompozit panel insan hayatını ve malvarlığını kurtarmakta ve yaşamın tüm alanlarında üstün koruma sağlamaktadır” şeklinde konuştu.


Dünya