29 / 03 / 2024

Bitlis Ziya Eren Spor Lisesi açıldı!

Bitlis Ziya Eren Spor Lisesi açıldı!

Eren Holding tarafından 'yaptırılan 24 derslikli Spor Lisesinin açılışı yapıldı. Eren Bulvarı'nda yaptırılan okula, iş adamı ve Eren Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ziya Eren'in adı verildi.


Bitlis Valisi Öztürk, "Bu ilin yetiştirdiği insanlar kendi iline bir yatırım gerçekleştiriyorlar. Bunlar olmasaydı belki Bitlis bugünkü konumundan çok daha geride olabilirdi" 


Eren Holding tarafından 'yaptırılan 24 derslikli Spor Lisesinin açılışı yapıldı. Eren Bulvarı'nda yaptırılan okula, iş adamı ve Eren Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ziya Eren'in adı verildi. 


Bitlis Valisi Orhan Öztürk, okulun önünde düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada. 18 yıl önce dönemin Bitlis Valisi Mustafa Yıldırım tarafından Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı'nın (BETAV) kurulduğunu anımsattı. 


Bitlis'e vefa borcunu ödemek isteyen Bitlisli iş adamlarının bu oluşum sayesinde kente hizmet ettiğini ifade eden Öztürk, şöyle konuştu: "Bundan 18 yıl önce dönemin Bitlis Valisi Mustafa Yıldırım, doğduğu topraklara vefa borcunu ödemek isteyen birileri olur diye bu oluşumu başlatmış. 

Yıldırım burada BETAV diye bir kuruluşu hayata geçirmiş. O kadar güzel bir faaliyet ki o organizasyonun tesiri ile doğduğu topraklara vefa borcunu ödemek isteyen zenginler sadece memleketine değil, sonsuz olarak kalacağı yere de yani ahirete de yatırım yapmak isteyenlere bir platform oluşturmuş. Bu lisenin yapılması, bir üniversitenin kurulması, birçok okulun faaliyetinin yürütülmesinin organize edilmesini çok fazla anlatmaya gerek yok. Bunlar olmasaydı belki Bitlis bugünkü konumundan çok daha geride olabilirdi. Bu ilin yetiştirdiği insanlar kendi iline bir yatırım gerçekleştiriyorlar. Burada görev yapan Vali Mustafa Yıldırım'ı tebrik ediyorum." Bu yatırımların reklam amacıyla yapılmadığını, tamamen Allah rızası için yapıldığını belirten Öztürk, bu tür yatırımların diğer hayırseverleri teşvik edeceğine inandığını kaydetti. 

Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren ise kentte BETAV adına çeşitli eğitim yatırımlarının yapıldığını belirtti. 

Bu yatırımların sadece Bitlis merkezine değil, ilçelerine de yapıldığını vurgulayan Eren, "Burası eğitim vadisine dönüştü. Bu şekilde olması Bitlis için bir şanstır, eğitim kalitesinin yükselmesi için bir şanstır. Bitlis Eren Üniversitesine Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu inşaatı sözümüz de var. Çalışmalar devam ediyor. Onu da en kısa sürede yapıp teslim edeceğiz" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından okulun açılışı gerçekleştirildi, ardından " 1000 Çocuğa 1000 Bisiklet" projesi kapsamında kente getirilen bisikletler, çocuklara dağıtıldı. 

Açılışa, BETAV üyeleri, Bitlis Belediye Başkanı Hüseyin Olan, kurum amirleri, öğrenci velileri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.


Anayurt