28 / 03 / 2024

Bitlis Tatvan'da 7 cami inşa edilecek!

Bitlis Tatvan'da 7 cami inşa edilecek!

Tatvan İlçe Müftülüğü’nün çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, Tatvan’da şu anda 7 cami ve 3 Kur’an kursu inşaatının devam ettiğini söyledi


Bitlis’in Tatvan ilçesinde gerek Diyanet’in ve gerekse hayırseverlerin katkı ve destekleriyle yapımına başlanan 7 cami ve 3 Kur’an kursunun inşaatı devam ediyor.

Tatvan İlçe Müftülüğü’nün çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, Tatvan’da şu anda 7 cami ve 3 Kur’an kursu inşaatının devam ettiğini söyledi. Murat Erkan, inşaatların gerek Diyanet ve gerekse hayırseverlerin desteği ile sürdüğünü ifade ederek, “İlçemizde şu anda 7 cami ve 3 Kur’an kursu inşaatı devam etmektedir. İnşaatına 2011 yılında başlanan Karşıyaka Mahallesi’ndeki Bediüzzaman Cami ve Külliyatı inşaatında cami ve medresenin kaba inşaatları bitirilmiş durumda. Buradaki medresemiz kısmen hizmet vermeye başladı. Medresenin dış cephesi ve caminin inşaatı ise devam etmektedir. Yine ilçemiz Karşıyaka Mahallesi’nde inşaatına bu yıl başlanan Bediüzzaman Said-i Nursi Camisi’nin kaba inşaatı bitirilirken, dış cephe ve çevre düzenlemesi devam etmektedir. İlçemiz Yeşilmezra Mahallesi’nde inşaatına geçen yıl başlanan Hz. Ebubekir Camisi’nin kaba inşaatı devam etmektedir. İlçemiz Kültür Mahallesi’nde inşaatına 2013 yılında başlanan Bilal-i Habeş Cami’mizin kaba inşaatı bitirilerek hizmete açılmıştır. Bu camimizin dış cephe kaplaması ve çevre düzenlemesi ise devam etmektedir. İlçemiz Yelkenli köyü Kavaklı mezrasında inşaatına 2013 yılında başlanan camimizin kaba inşaatı bitirildi, ince işleri ise devam etmektedir. İlçemiz Alacabük köyü Aksoğan mezrasında inşaatına bu yıl başlanan camimiz devam etmektedir. İlçemiz Köprücük Sandıklı mezrasında inşaatına 2012 yılında başlanan camimiz kaba inşaatı bitirilerek kısmi olarak hizmete açılmıştır. Bu camimizin dış cephe kaplaması ve çevre düzenlemesi ise devam etmektedir. İlçe merkezimizdeki Otogar karşısında yapımına 2013 yılında başlanan 8 katlı Ravza Yatılı Erkek Kur’an Kursumuzun kaba inşaatı halen devam etmektedir. Yine ilçe merkezimizde inşaatına 2012 yılında başlanan 5 katlı Mehmet Sarsılmaz Kız Kur’an Kursu binamızın kaba inşaatı bitirilmiş, çevre düzenlemesi ve dış cephe kaplaması devam etmektedir. Son olarak ilçe merkezimizde yapımına 2009 yılında başlanan Hira Yatılı Erkek Kur’an Kursu binamıza ilave olarak bir kat daha eklemiş olup, eklenen katın inşaatı ve binanın çevre düzenlemesi devam etmektedir” dedi.


Hürriyet