20 / 04 / 2024

Binali Yıldırım: İzmir'i imar etmeye geliyoruz!

 Binali Yıldırım: İzmir'i imar etmeye geliyoruz!

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, AK Parti Karabağlar Seçim Koordinasyon Merkezi açılışının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı...



İzmir'i bir ekiple yöneteceklerini, Binali Yıldırım dediğinde ekibini kast ettiğini belirten Yıldırım, ekip olarak 11 yıldır Türkiye'nin her tarafına hizmet götürdüklerini işin başında orkestra şefinin olmaması durumunda istenilen ahengin yakalanamayacağını söyledi. 


Binali Yıldırım, seçim koordinasyon merkezinin açılışındaki konuşmasında ise 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde göreve geldiklerinde, İzmir’in birikmiş bütün sorunlarını tek ter ele alarak çözeceklerini söyledi. Karabağlar’ın kara bahtının sona ermesine sayılı günler kaldığını, 1 Nisan'da ilçenin AK Parti’nin aydınlık günlerine kavuşacağını belirten Yıldırım, kentin sorunlarını iyi bildiklerini ifade ederek "İzmir’in su ile ilgili sorunlarını biliyoruz. Sudaki kademeli fiyatı kaldıracağız. Su medeniyettir, temizlik bizim dinimizin gereğidir. Suya kısıtlama getirmek yok. İstediğiniz gibi kullanacaksınız. Biz sadece Türkiye’nin değil Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin de su sorununu çözüyoruz. Denizin altından adaya su götürüyoruz" dedi.


Karabağlar'da coşkulu bir kalabalık gördüğünü, gözlerdeki sevincin Karabağlar’ın aydınlık geleceğinin müjdecisi olduğunu ifade eden Yıldırım, CHP’li belediyeleri eleştirdi. Yıldırım, şunları söyledi:


"2009 seçimleri öncesinde Karabağlar’a gelip size sözler verdiler. Seçim oldu tüm İzmir’de olduğu gibi Karabağlar’da da mevcut yerel yönetime büyük kredi açtınız. Onlara inandınız, güvendiniz ama onlar sayılı gün 5 yıl gelip geçecek, bir daha seçim olacağını unuttular. Seçimden sonra size kucak açacaklarına kapılarını kapattılar. Gün bunun hesabını sorma günüdür. 


Kentsel dönüşüm ağızlarında sakız gibi... Kentsel dönüşüm deyince onlar için yağmur yağdığında kentin göle dönüşmesi akla geliyor. Ama biz AK Parti belediyeciliğinde sizin rızanız olmadan, sizin isteğiniz olmadan tek bir tuğlayı bile yerinden oynatmayacağız. Biz yıkmaktan, kırıp dökmekten anlamayız, sadece yapmaktan anlarız. Şehri imar etmeye geliyoruz. Biz bunları da yapacağız, 500 bin Karabağlarlı hemşehrimizin gönüllerini de yapacağız."


35 İzmir 35 projenin hızla yürüdüğünü, 35 projenin 18'nin temelini geçtiğimiz hafta attıklarını söyleyen Yıldırım, en son Karşıyaka ve Göztepe'ye iki stadın yapımına başlandığını dile getirdi. Yıldırım, AK Parti'nin 11 yılık iktidarına bakıldığında Türkiye'nin her köşesinde dağ gibi sorunların, dağ gibi eserlere dönüştüğünün görüleceğini ifade ederek, Karabağlar'a da çoğunluğu eğitim ve sağlık alanında olmak üzere 550 milyon lira yatırım gerçekleştirdiklerini kaydetti. 


Yıldırım, seçim sonrasında Karabağlar'da yapacakları ilk icraatın, meslek eğitim kursları açarak mobilya ve optik sektörüne yönelik ara eleman yetiştirmek olacağını dile getirdi. 


AA