28 / 03 / 2024

Binali Yıldırım: İzmir'e hizmetin kalesini inşa edeceğiz!

 Binali Yıldırım: İzmir'e hizmetin kalesini inşa edeceğiz!

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yıldırım, "Efendim burası İzmir, burası bizim kalemiz.'' Hadi ordan. İzmir'in tek kalesi var Kadifekale. İzmir'e hizmetin kalesini inşa edeceğiz" dedi.


AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yıldırım, "Efendim burası İzmir, burası bizim kalemiz.'' Hadi ordan. İzmir'in tek kalesi var Kadifekale. İzmir'e hizmetin kalesini inşa edeceğiz" dedi.


AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, siyasetçi rakiplerinin kendileriyle yarışamayacağı için çamur attıklarını ancak güneşin balçıkla sıvanamayacağını söyledi. 


Yıldırım, AK Parti Kınık İlçe Başkanlığı önünde vatandaşlara yaptığı konuşmada, ilçenin müzminleşmiş sorunlarının bugüne kadar çözülemediğini belirtti.


Ülke için taş üstüne taş koyanların başları üzerinde yeri olduğunu ve 11 yılda Türkiye'ye büyük hizmetler yaptığını anlatan Yıldırım, "AK Parti'yi Türkiye'de iktidara taşıyan ekibe bakın, yerel hizmetteki başarısıyla gelmiştir. Ben o ekibin bir elemanıyım. Sayın Başbakanımızın İstanbul başarısındaki yer alan bir kardeşinizim. 11 yıl aralıksız Ulaştırma Bakanlığı yaptım. 200 milyarlık yatırımı Türkiye'nin her köşesine taşıdık" dedi.


"Kaza oranları yüzde 52 azaldı"


Türkiye'de 80 yılda yapılan 6 bin kilometrelik yola 11 yılda 17 bin kilometre ilave ettiklerini, bölünmüş yollardaki kazalarda hayatını kaybedenlerde yüzde 52 azalma olduğunu dile getiren Yıldırım, motorlu araç sayısının 8,5 milyondan 17,6 milyona seyahat miktarının yüzde 100 artmasına karşın kazalarda ciddi oranda azalma yaşanmasına dikkati çekti. 


Türkiye'nin her tarafında eserler konuşuyor" diyen Yıldırım, dönemlerinde 25 olan havalimanı sayısının 52'ye ulaştığını, 8 milyon yolcu sayısının ise 76 milyona çıktığını vurguladı. 


Adnan Menderes Havalimanı'nın yeni iç hatlar terminalinin en geç şubat ayı sonunda hizmete açılacağını kaydeden Yıldırım, kentin havaalanı sorununun olmayacağını belirtti. 


"İzmir'e hizmetin kalesini yapacağız"


İzmir'in kaybolan yıllarını telafi edeceklerini dile getiren Yıldırım, şöyle konuştu:


"Bizim siyasetimizde husumet yok. Bizim siyasetimizde hizmet var. Bizim siyasetimizde hamaset, nutuk atmak yok. Efendim burası İzmir, burası bizim kalemiz. Hadi ordan... İzmir'in tek kalesi var Kadifekale. İzmir'e hizmetin kalesini inşa edeceğiz. Boş laflara, kuru laflara İzmir'in karnı tok. 14 yılda hamasetle, söylemlerle korku siyasetiyle şehri getirdiğiniz nokta ortada. İzmir eğer bu durumdan memnunsa diyeceğim bir şey yok. Memnun musunuz? Değişime hazır mıyız? İnanırsanız başarırsınız, biz inanıyoruz. Biz hemşehrilerimize güveniyoruz. Geleceğin İzmir'inin daha iyi olacağına inanıyoruz." 


AA



Önerilen Bağlantılar : 3. Havalimanı