29 / 03 / 2024

Beykoz, müteahhitlerin akınına uğradı!

Beykoz, müteahhitlerin akınına uğradı!

İstanbul'un en gözde 2B arazilerinin yer aldığı Beykoz'da tapu alma sürecinin başlamasıyla imar ve iskan trafiği de arttı. Boğaz'a nazır arazilerde inşaat yapmak için kolları sıvayan müteahhitlik firmaları arsa sahiplerinin önünde kuyruğa girdi...



2B kapsamında imara açılan Beykoz, müteahhitlerin akınına uğradı. Projesi olan, Boğaz'a nazır arsa sahiplerinin kapısını çalıyor. Arazilerin metrekare fiyatları ise 2 bin 500'e çıktı.


İstanbul'un en gözde 2B arazilerinin yer aldığı Beykoz'da tapu alma sürecinin başlamasıyla imar ve iskan trafiği de arttı. Boğaz'a nazır arazilerde inşaat yapmak için kolları sıvayan müteahhitlik firmaları arsa sahiplerinin önünde kuyruğa girdi. Şirketler arazi sahiplerine metrekare başına 2 bin 500 liraya kadar fiyat teklif ediyor. Üstelik belediyeye ödenecek 2B bedeli de şirketten. Beykoz Belediyesi'nce 10 Şubat tarihinde açılan ofisler aracılığıyla tebligat yapılan hak sahiplerine yer satışları sürüyor. 10 Mayıs'a kadar devam edecek satış çalışmaları sonunda ödeme planına uygun sözleşme yapan kişiler tapu sahibi olabilecek. Peşin ödeme yapan vatandaşlar 2B rayiç bedellerinin yüzde 56'sını verecek. Arsa sahiplerine yarısı peşin, yarısı taksitli ödeme ve tamamını taksitli ödeme seçenekleri de sunuluyor. 


YÜZDE 38 BELEDİYENİN 

İstanbul' un en gözde arazilerinin tapularına kavuşmasıyla birlikte bölgede imar hareketliliği hat safhaya ulaştı. Dev inşaat şirketleri bölgeyi mercek altına aldı. Bazıları önceden harekete geçerek proje alanını bile belirledi. Sıra arazi sahiplerini ikna etmeye geldi. İnşaat firmaları için çalışan irtibat ofisleri ve temsilciler ellerinde sözleşme kağıtlarıyla kapı kapı dolaşıyor. Bölge planlarında belirlenen imar düzenlemesi gereği, 2 bin 500 metrekarenin altındaki arsalar tek başına imar hakkından yararlanamıyor. En az 5 bin metrekare üzerinden hesaplanan imar düzenlemesine göre, arsanın yüzde 38'i bedelsiz olarak belediyeye terk edilmek zorunda. 


AVUKATA DANIŞMADAN ARSANIZI SATMAYIN!

Beykoz'da uzun yıllardır çalışmalar yürüten emlak ekspertizi Deniz Soytemiz, proje sonunda bölgenin İstanbul'un en prestijli mahallelerinden biri haline geleceğini belirtti. Soytemiz, "Hak sahipleri, inşaat firmalarıyla anlaşmadan önce avukat, uzman ve belediye yetkililerine mutlaka danışmalı. Mağduriyetlerin önüne geçmek için iyi araştırma yapılması gerekiyor" dedi.



Zeynel Yaman/ Sabah Gazetesi