29 / 03 / 2024

Bekir Bozdağ: Kocaeli Adliyesi'nin temeli 2018'de atılacak!

Bekir Bozdağ: Kocaeli Adliyesi'nin temeli 2018'de atılacak!

Bakan Bozdağ, adliye sarayının olmadığı ilçelerde adliye yapmaya yönelik bir çalışma olmadığını belirtti. Yeni adliye sarayının ise projesi bitmesi halinde bu yıl ya da 2018 yılı içerisinde temelinin atılacağını söyledi.


Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti İl SKM Başkanlığı'nın programları kapsamında Kocaeli'ne geldi. İlk olarak Ramada Plaza İzmit Otel'de basın mensuplarıyla buluşan Bozdağ'a; Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Radiye Sezer Katırcıoğlu ve İlyas Şeker eşlik etti. İlk olarak konuşan AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, katılımcılara teşekkür etti. Bakan Bozdağ ise "Kocaeli'de böyle güçlü bir yerel medya olduğunu bilmiyordum. Ulusal ayarında yerel bir medya var" diyerek konuşmasına başladı. Deniz Baykal'ın Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için söylediklerini değerlendiren Bakan Bozdağ, "Bu açıklama İslam'ın ve Müslümanların kabul ettiği peygamberlik anlayışıyla bağdaşmıyor. Keşke bir hocaya sorsaydı. Bunun bir saygısızlık olduğunu söylerlerdi" dedi.


"AVRUPA SESSİZ KALDI"

Hollanda ile yaşanan tartışmaların sorulması üzerine konuşan Bakan Bozdağ, “Bir ülkenin Başbakanı kendisini ve ülkesini bu kadar küçük düşüren bir uygulamanın altına imza atmaması lazım. Ama Hollanda Başbakanı bunu yaptı. Hem Hollanda anayasasını hem insan haklarını hem de uluslararası ilişkilere dair Viyana Antlaşması'nı ayaklar altına alan bir uygulamaya imza attı. Avrupa ülkeleri bu büyük hak ihlalleri karşısında sessiz kaldılar” diye konuştu.


Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun halk oylaması çalışmalarına değinen Bozdağ, "Baro Birliği Başkanı, avukatların hakkı hukuku gibi bir derdi olan başkan değil. Ondan öncekiler de değildi. Feyzioğlu'na diyorum ki; ya Barolar Birliği Başkanı olun ya da CHP'nin genel başkanı olun. Avukatlara da sesleniyorum, sizin hakkınızı savunması gereken kurumlar bu zamana kadar neler yaptı?” ifadelerini kullandı. 


15 TEMMUZ’U ANLATTI

15 Temmuz darbe girişimin gecesi yaşadıklarını anlatan Bakan Bozdağ, “Haberleri gördüğümde korumalarıma haber vermeden Kızılay’a gidip mücadeleye katılmayı düşündüm. Ama orada da darbeciler olabileceği, benim orda olmamdan dolayı saldırı olabileceği söylendi. Meclise geçtik, konuşma yaptığım sırada bomba atıldı. Konuşmamı sürdürdüm. İkinci bomba yakınımıza düştü yine konuşmaya devam ettim. Bazı vekiller sığınağa gitmemiz gerektiğini söyledi. Ancak sığınağa gitseydik milletimiz meclisin teslim alındığını düşünebilirdi. Biz de parti panımıza geçtik, çalışmalarımıza devam ettik” diye konuştu. Yeni yapılacak olan Kocaeli Adliye Sarayı ile ilgili konuşan Bakan Bozdağ, adliye sarayının olmadığı ilçelerde adliye yapmaya yönelik bir çalışma olmadığını belirtti. Yeni adliye sarayının ise projesi bitmesi halinde bu yıl ya da 2018 yılı içerisinde temelinin atılacağını söyledi. 



Büyük Kocaeli Gazetesi