28 / 03 / 2024

Bahçeşehir Göleti 5 kat büyüyecek!

Bahçeşehir Göleti 5 kat büyüyecek!

Başakşehir Belediyesi Mart ayı meclis toplantısında 7 madde görüşüldü. Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Bahçeşehir Göleti hakkında meclis üyeleri ve vatandaşları bilgilendirmek için açıklmalarda bulundu.


Başakşehir Belediyesi Mart ayı meclis toplantısında 7 madde görüşüldü. Maddelerden en önemlisi ise Bahçeşehir Gölet alanının genişletilip rekreasyon alanı olarak Bahçeşehirli’nin kullanılmasına sunulması ile ilgili maddeydi...


Meclis toplantısının Bahçeşehir Göleti ile ilgili maddesine geçildiğinde, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, meclis üyeleri ve vatandaşları bilgilendirmek için şu açıklamalarda bulundu: “Seçimden önce söz verdiğimiz gibi Bahçeşehir Göletimizi 5 kat büyüklüğe ulaştıracak projemizin ilk adımını hayata geçirmek için bu maddeyi meclise sunduk. Bahçeşehir’in artan nüfusunun yeşil ve rekreasyon alanı ihtiyacından doğan talebi, Bahçeşehirlilerin isteği doğrultusunda karşılamak istiyoruz. Bu amaçla sadece ve sadece Bahçeşehirliler’e hizmet düşüncesiyle kollarımızı sıvadık. Bu anlamda Bahçeşehir’deki aktif yeşil alan iki katına çıkacak ve rekreasyon alanları genişleyerek vatandaşımızın kullanımına sunulacaktır.”

 

Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın konuşmasının ardından geçilen oylamada, Bahçeşehir Göletinin genişletilmesi ile alakalı gündem maddesi kabul edildi.

 

Daha yeşil Bahçeşehir

Planlı, düzenli ve modern şehircilik anlayışıyla projelendirilen Bahçeşehir Gölet genişletme projesi ilçede Avrupa normlarını geçen yeşil alan oranında da çıtayı hayli yükseltecek.

 

Proje tamamlandığında yürüyüş parkları, fitnes alanları, çocuklar için oyun grupları, kameliyalarla, sağlıklı yaşam parkurlarıyla, yeşil alanlarıyla İstanbul’a ve Başakşehir’e artı değer katacak. Gölet projesi; bölge sakinlerin dinlenme, spor ve kültürel etkinlikler için tercih ettiği Başakşehir Sular Vadisi projesinin geniş bir örneği ve Türkiye’de tek olacak. Sular Vadisi’nde gerçekleşen sosyal paylaşım ortamları Gölet projesi ile Bahçeşehir ve Boğazköy’de daha da geniş çaplı etkinlikler olarak yer alacak.

 

Başakşehir’in yeşil alan miktarı ve sosyal donatı ortamlarının artması için önemli bir adım olan Gölet projesinin ilk ayağı bölgede yer alan Eşkinoz deresinin ıslah çalışması. Dere Islahının tamamlanmasının akabinde Gölet projesi başlayacak.

 

Bölgenin yeşil dokusunu daha da artıracak olan çalışmalarda, dikilecek olan ağaç ve bitkilerde özenle seçilecek. Yeşil doğaya paralel uzanacak olan özel dizayn edilmiş yürüyüş yolları özellikle hafta sonları bölgeyi, İstanbulluların buluşma yeri yapacak nitelikte olacak.



Başakşehir Belediyesi