29 / 03 / 2024

Ayvalık Cunda Köprüsü'nde inşaat devam ediyor!

Ayvalık Cunda Köprüsü'nde inşaat devam ediyor!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesi ile önemli turizm merkezlerinden Cunda Adası'nda inşa edilen Ayvalık Cunda Köprüsü'nde devam ediyor.


Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Ayvalık Cunda Köprüsü inşaatında incelemelerde bulunarak, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer'le bir araya geldi. Başkan Uğur, Ayvalık'ı önemsediklerini vurgulayarak, amaçlarının bu nadide ilçeyi dünya markası yapmak olduğunu belirtti. Başkan Uğur, Çevre ve İmar Bakanlığı'nın Ayvalık Belediyesi'ne olduğu gibi Büyükşehir Belediyesi'ne de tabiat parklarıyla ilgili görüş sorduğunu ifade etti.


BAŞKAN UĞUR 'A TEŞEKKÜR

Ayvalık Belediyesi'nin geçtiğimiz cuma günkü meclis toplantısında sit alanları üzerindeki değişikliklere verdiği olumsuz yöndeki görüşü desteklemeyi düşündüklerini belirten Uğur, amaçlarının bu konuda Ayvalık Belediyesi ile birlikte aynı şekilnde hareket etmek olduğunu söyledi. Ayvalık Belediye Meclisi olarak, tabiat parklarının ve zeytin alanlarının birinci derece sit alanlarından çıkarılmasını oy birliğiyle kabul ettiklerini kaydeden Belediye Başkanı Rahmi Gençer de, "Burada çıkan sonuç da Ayvalık Meclisi'nin aldığı kararla aynı. Büyükşehir de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na rapor vereceğini açıkladı. Kendisine duyarlı davranışından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.


"AYVALIK İÇİN AYNI GÖRÜŞTEYİZ"

Başkan Uğur, "Ayvalık'ı önemsiyoruz, dünya şehri yapmak için köprüsünden, suyundan, kanalizasyonundan ne icap ediyorsa tarihi dokusuna kadar korumak istiyoruz. Bakanlığa Ayvalık Belediyesi ile bu görüşümüzü ortak açıklayalım, birlikte karar verelim istiyoruz. Biz de Ayvalık Belediyesi ile aynı görüşteyiz" diye konuştu.


Yeni Asır