28 / 03 / 2024

Ayaş Meydanı yeniden doğuyor!

 Ayaş Meydanı yeniden doğuyor!

Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan Ayaş Meydanı'nı yenileyeceklerini söyledi. Bu yılın sonuna doğrdu projeye başlayacaklarını söyleyen Taşan ''Gerekirse çadır, konteyner kurar başkanlık yaparım. Ama esnaf mağdur olmayacak'' dedi.


Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan, geçtiğimiz günlerde ilçede ağırladığı ve projelerini paylaştığı Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile olan görüşmesinin detaylarını,  Ankara  Hürriyet’e anlattı.

Başkan Gökçek’ten, “Ayaş Meydanı’ndaki çarşı ve belediye binasını yıkacağız. Burayı tarihi dokuya uygun olarak yenileyeceğiz” sözünü aldıklarını belirten Taşan, projeye bu yılın sonuna doğru başlamak istediklerini kaydetti. Taşan, şöyle konuştu:

“Ayaş tarihi bir kimliği olan fakat zamanla kötü yapılaşmanın etkisi altına alınmış bir şehir. Meydanda hem belediye binamızın hem de çarşımızın bulunduğu yer ne yazık ki tarihi kimliğe uymuyor. Turist geldiği zaman ilk gördüğü yerler belediye binası ve çarşı binası oluyor. O zaman da tekrar otobüse binip ‘burada bir şey yokmuş’ diyor.


TARİHİ KİMLİĞE UYGUN OLACAK


Arka sokaklara geçebilmemiz için o cephedeki vitrinin çok güzel olması lazım. Bizde bu tarihi dokuya uygun olarak, belediye binasını ve çarşı binasını yıkıyoruz. Binalarımız konak ve bedesten tarzında yapılarak yeniden tarihi kimliğine uygun olacak.


SEÇİMLERDEN ÖNCE SÖYLEMİŞTİK


Belediyenin mülkiyeti bize ait. Çarşıda da belli bir mülkiyet durumu bizde, bir kısmı da özel mülkiyet. Seçimlerden önce de buraları yıkacağımızı söylemiştik. Şu anda kamuoyu da buna hazır halde. Hatta ara sıra soruyorlar ‘ne zaman yıkacaksın’ diye. Proje sırasında hiçbir esnafı da mağdur etmeyeceğiz,


ESNAFIN RAHATI BOZULMAYACAK


Önce belediye binamızı yıkacağız. Gerekirse çadır, konteyner kurar başkanlık yaparım. Ama esnaf mağdur olmayacak. Melih Bey’e de ziyareti sırasında bunları söyledim. Çarşıyı belediye tarafına taşıyacağız, buradaki esnafı oraya geçirdikten sonra belediye binasını yapacağız. Çarşı esnafının da işi gücü kesilmeyecek, rahatı asla bozulmayacak.”


ÖNCE VİTRİNİ GÜZELLEŞTİRECEĞİZ


Meydan yenileme projesinin yanı sıra birçok çalışmanın da gündemlerinde olduğunu söyleyen Taşan, “Sokak iyileştirme, kaplıca ve ayan konakları projelerimiz var. Bunlar için valilikten de destek alıyoruz. Mesela Kırkevler ve kaplıcamıza 2 milyon 200 bin TL’Lik bir yatırım yapılacak ve bunun projesini valilikten çıkarttık. Bunların hepsi kademe kademe olacak, önce vitrini güzelleştirelim ondan sonra evin içini de güzelleştireceğiz” diye konuştu.



Hürriyet



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri