29 / 03 / 2024

Antalya EXPO 2016 alanında çalışmalar devam ediyor!

Antalya EXPO 2016 alanında çalışmalar devam ediyor!

Antalya’nın Aksu ilçesi sınırları içerisinde bulunan alt ve üst yapı çalışmalarının devam ettiği bin 121 dönümlük alan, 2016 yılında yapılacak dünyanın en büyük organizasyonlarından birisi olan EXPO’ya hazırlanıyor...


Alt ve üst yapı çalışmalarının devam ettiği bin 121 dönümlük alan, 2016 yılında yapılacak dünyanın en büyük organizasyonlarından birisi olan EXPO’ya hazırlanıyor.


Antalya’nın Aksu ilçesi sınırları içerisinde bulunan bin 121 dönümlük EXPO 2016 Antalya alanı, düzenlenecek dev organizasyona hazırlanıyor. Alanda yapılan alt ve üst yapı çalışmaları devam ederken, yapılan çalışmaların yüzde 90’ının bu yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.


EXPO 2016 Antalya alanında, altyapı ve çevre düzenlemesi işi kapsamında saha içi toprak dolgu çalışmalarının devam ettiği, yağmur suyu drenajı ve pis su hatlarında kullanılacak boruların döşemesinin yapıldığı belirtildi. Sergi alanı dışında bulunan teknik alanlarda yağmur suyu terfi merkezinin kazı çalışmaları yapılarak temel atıldığı ifade edilirken, teknik alanlar kullanma ve yangın suyu depolarının temel atma çalışmalarının yanı sıra personel binasının yapımının da devam ettiği kaydedildi. Alan içerisine kazılacak 11 adet derin kuyu pompası ile alanın su ihtiyacı karşılanacağı bildirdi.



Malatya Gerçek