25 / 04 / 2024

Ankara'nın yeni stadının imar çalışmaları sürüyor!

 Ankara'nın yeni stadının imar çalışmaları sürüyor!

Gençlik ve Spor Bakanlıgı'nın yürüttüğü tesisleşme hamlesi çerçevesinde 26 yeni stadın yapımına devam edilirken, Ankara'ya inşa edilmesi planlanan stadyum ile ilgili verilen bilgide, 'imar çalışmasının sürdüğü' belirtildi.


Gençlik ve Spor Bakanlıgı'nın yürüttüğü tesisleşme hamlesi çerçevesinde 26 yeni stadın yapımına devam edilirken, Ankara'ya inşa edilmesi planlanan stadyum ile ilgili verilen bilgide, 'imar çalışmasının sürdüğü' belirtildi. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, yeni projelerin ülke sporuna verdikleri değeri gösterdiğini belirtip, "Şu anda inşaat halinde veya devreye girecek yeni statlarımızla birlikte, eksiği olan mevcut statların da maç yükü azalacak. Dolayısıyla zemin sıkıntıları da en asgari seviyeye inecek. Ülke sporunun da çehresi değişecek" diye konuştu. 


ANKARA'DA 2 AYRI STAT OLACAK 

Bakan Akif Çağatay Kılıç, TBMM de bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada,  Ankara  yapılması planlanan stat ile ilgili yeni yılın ilk aylarında olumlu bir gelişmenin olacağını söylemişti. Ankara'daki yeni stadın seyirci kapasitesi, 41 bin 923 kişi olacak. Bir önceki kabinede görev alan Suat Kılıçın bakanlığı döneminde, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile ortak bir proje yürütülmüş, Eskişehir Yolu ile Etimesgut Zırhlı Birlikler Tümen Alanı'nın kesiştiği bölümde, içinde stadın da bulunacağı olimpik bir spor kompleksinin projesi hazırlanmıştı.


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bir süre önce yaptığı açıklamada, 19 Mayıs Stadı ile Atatürk Kültür Merkezi'ni içine alan Hipodrom alanının büyük bir spor kompleksine dönüştürülebileceğini belirtip, stadın bu alana inşa edilebileceğini söylemişti. Gökçek ayrıca, bakanlığın yapacağı stadın yanı sıra, belediyenin, Eryaman'da 15 bin kişi kapasiteli başka bir stat yapılması için çalışma yürüttüğünü dile getirmişti.


Hürriyet Ankara



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler