28 / 03 / 2024

Ankara'daki askeri arazilerde ilk protokole imza atıldı!

Ankara'daki askeri arazilerde ilk protokole imza atıldı!

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin ardından şehir dışına taşınan askeri birliklere yapılacak ilk proje ile ilgili Milli Savunma Bakanlığı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi arasında ilk protokol imzalandı.


Etimesgut’taki Zırhlı Birlikler’den geçecek olan Bağlıca Bulvarı ile ilgili Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasında protokol imzalandı.


FETÖ'nün 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin ardından şehir dışına taşınan askeri birliklere yapılacak ilk proje ile ilgili Milli Savunma Bakanlığı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi arasında ilk protokol imzalandı. Bakan Fikri Işık ile Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasında imzalanan protokole göre Sabancı Bulvarı Etimesgut'taki Zırhlı Birlikler'den geçecek yeni bir bulvar ile Bağlıca bölgesine bağlanacak. Ankara'nın her geçen gün büyüdüğünü belirten Bakan Fikri Işık, "Başkentimiz her geçen gün büyüyor. Adeta kabuğuna sığmayan bir şehir konumunda. Büyüme ve gelişme ile birlikte sorunları da artıyor. Bu sorunların başında da hiç kuşkusuz trafik sorunu geliyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız bu sorunların çözümü için çok ciddi gayret gösterdi. Bizim üzerimize düşen de Ankaralıların hayatını kolaylaştıracak tedbirler konusunda Büyükşehir Belediyemize yardımcı olmak. Bu açıdan Sabancı Bulvarı'nın Bağlıca'ya bağlanması talebi çok önceden beri dile getiriliyordu. Bu yol tamamlandığında eminim ki trafikte ciddi bir rahatlama olacak" dedi.


YAZ SONU BİTER...

Belediye Başkanı Melih Gökçek ise, "Ankara'nın nüfusu 5 milyon 270 bin oldu. Ankara'da müthiş bir gelişme var. Bunun karşılığında da inanılmaz bir araç trafiği var. Özellikle doğu ve batı istikametindeki alternatifleri çoğaltmak istiyoruz. Şimdi yapacağımız protokolle Sabancı Bulvarı'nı Bağlıca'ya kadar bağlayacağız. 4 kilometrelik bu yolu Allah nasip ederse önümüzdeki yaz aylarının sonuna doğru yetiştirmiş olacağız" diye konuştu.


Sabah Ankara



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri