29 / 03 / 2024

Anka Park projesi Mart ayında açılacak!

Anka Park projesi Mart ayında açılacak!

Mart ayında hizmete girecek olan Anka Park projesini yılda en az 10 milyon kişi ziyaret edecek. Proje tamamlandığında sadece Türkiye'nin değil, Ortadoğu'nun en büyük hayvanat bahçesi olma özelliğine sahip olacak.


Ankara'da hayata geçirilecek olan Anka Park projesi heyecanla bekleniyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi arazisinde inşa edilen parkta çeşitli oyun alanları bulunacak. Anka Park'ta 1.217 tane oyuncak bulunacak.


Anka Park'ı yılda en az 10 milyon kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. 16 bin 100 metrekarelik kapalı alana sahip olan park 1 milyon 46 bin 600 metrekare açık alana sahip. 6 bin araçlık otoparkın yer aldığı parkta 940 bin metrekare doğal yaşam park alanı tasarlandı.


Anka Park projesinde 14 adet "Roller Coaster" yer alacak ve dünyanın en ünlü tema parklarında bu sayısı sadece 3-4. Ayrıca parkın içerisinde yer alacak olan Safari Park, Türkiye'de bir ilk olma özelliğine sahip. 



Anka Park'ta neler var?

-5 bin metrekarelik Lazer-Tag

-10 bin metre karelik atari çadırı,

-10 bin metrekarelik dinozor ormanı çadırı,

-5 bin metrekarelik dinozor müzesi

-5 bin metrekarelik içinde sinemaları da barındıran dinozor restorantı çadırı


Anka Park projesi Mart ayında açılacak!


Anka Park projesi tamamlandığında sadece Türkiye'nin değil, Ortadoğu'nun en büyük hayvanat bahçesi olma ünvanına sahip olacak. Proje ile Başkentliler Disneyland benzeri eğlenceli ve muhteşem bir Parka kavuşacak.



Anka Park projesi ne zaman açılacak?

Şubat ayında şantiyesinin gezilebileceği Anka Park açılışı hakkında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek,"Mart ayında Ankaralıların hizmetine girecek" dedi.



İstanbul Yolu’na paralel 4.2 kilometre uzunluğunda 2 milyon 100 bin metrekare genişliğindeki bir alana kurulacak ANKA Park projesinde 150 bin tane boylu ağaç dikilecek. Böylece Ankaralılar doğal yaşama doyacak.



Esra Nur AÇKI / Konuttimes.com