19 / 04 / 2024

Alikahya Devlet Hastanesi Ağustos'ta yeniden hizmete girecek!

Alikahya Devlet Hastanesi Ağustos'ta yeniden hizmete girecek!

Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Şenol Ergüney, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne devredilen Alikahya Kadın Sağlığı, Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile birlikte devredilen eski Kızılay Semt Polikliniği ile ilgili basın açıklaması yaptı.


Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Şenol Ergüney, Kızılay Semt Polikliniğinin 2 aylık tadilatının ardından Alikahya Kadın Doğum ve Çocuk hastalıkları hizmetini merkeze taşıyacaklarını belirtti.


Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Şenol Ergüney, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne devredilen Alikahya Kadın Sağlığı, Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile birlikte devredilen eski Kızılay Semt Polikliniği ile ilgili basın açıklaması yaptı. Makamında açıklama yapan Ergüney, Kızılay Semt Polikliniğinin üç katında yapacakları tadilatta bir katın Diş Sağlığı, bir katın Kadın Doğum ve Çocuk, bir katının ise genel branşların olduğu bir poliklinik haline getireceklerini belirtti. Ağustos’un ilk haftası Kızılay’ın kapanacağını söyleyen Ergüney, Kızılay’ın ardından SEKA Semt Polikliniğinin tadilata alınacağını belirtti.


İKİ POLİKLİNİK YENİDEN DİZAYN EDİLECEK

İstiklal Caddesi’nde Kızılay Polikliniği olarak hizmet veren sağlık hizmet binası 2010 yılında SEKA Devlet Hastanesi’ne devredildiğini belirten Ergüney, “2010 yılından bu yana semt polikliniği olarak hizmet verdi. Kent merkezinde iki adet semt polikliniği bulunuyor. Her iki poliklinikte çeşitli branşlarda hizmet veriliyor. Ocak ayında göreve geldiğimizden beri tüm sağlık kuruluşlarını mercek altına alarak daha iyi hizmeti nasıl vereceğimiz noktasında planlamalar yaptık. İl bazında tüm planlarımızı yaptık” dedi.

 

İKİ AY KAPALI OLACAK

Merkezde yer alan iki polikliniğin fonksiyonlarını genişletmek istediklerini söyleyen Ergüney, “Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne Kadın Hastalıkları, Doğum ve Çocuk Hastalıkları hastanesini bağladık. Şu anda burası bir araştırma hastanesi oldu. Kent merkezinde kadın doğum ve çocuk hizmetlerine daha rahat ulaşması, ağız ve diş sağlığına ulaşımı kolaylaştırmak için yeni değişim yaptık. Ağustos ayından itibaren 2 aylık süreçte Kızılay Semt Polikliniği bakıma alınacak. Yeniden modernize edilecek.


 BİR KAT TAMAMEN DİŞ OLACAK

Aynı zamanda SEKA’nın Yürüyüş yolundaki polikliniğinde de değişimler olacak. SEKA’nın tüm doktorları sadece Merkez Semt Polikliniğinde çalışacak, Kızılay ise Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlı çalışacak. Yeniden düzenleyeceğimiz Kızılay binasında bir katında sadece diş üniteleri olacak. Yaklaşık 12 ünitemiz olacak. 9 hekim ile göreve başlayacağız. Zamanla bunu 15’e yükseltmeyi hedefliyoruz. Sağlık hizmetinin niteliği de artmış olacak. Dolgu, protez, kanal tedavileri yapılacak. Şehir merkezindeki diş açığımızı kapatacağız.


SEKA DA TADİLATA ALINACAK

Bazı hastalarımız buradaki hastaneye ulaşmama noktasında sıkıntı yaşıyor. Kadın doğum ve çocuk polikliniklerine ulaşmıyor. Bir katı da Kadın Doğum ve Çocuk polikliniklerine ayıracağız. Burada röntgen, tam teşekküllü laboratuvar hizmeti olacak. Ultrason, MR ihtiyacı için ücretsiz ring seferi olacak. Bu araçlarımız hem Alikahya’ya hem de Derince’ye ücretsiz taşıma yapacak. Üç katlı olan bu binamızın bir katında da genel branşlar yer alacak. Kadrosunun müsait olduğu branşları açacaklar. Kızılay’ın tadilatı bittikten sonra SEKA’nın semt polikliniğini tadilata alacağız” dedi.


YENİ BRANŞLAR AÇILIYOR

SEKA Semt Polikliniğinde verilen diş hizmetini büyüterek Kızılay polikliniğine taşınacağını söyleyen Ergüney, “Diş bölümümüzü büyüterek Kızılay’a taşıyacağız ve Semt Polikliniğindeki yerine işe yeni branşlar gelecek. Ardından burası uzmanların geldiği bir yer haline gelecek” dedi. Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Alikahya yerleşkesine yeni branşların açılacağını söyleyen Ergüney, “1 Ağustos’tan itibarin Çocuk Kardiyoloji, Çocuk Nefroloji ve Çocuk Hematoloji başlayacak. Ardından Çocuk alerji bölümü açılacak” dedi.


OTOPARK DÜZENLENECEK

Büyükşehir Belediye Başkanı ile görüştüklerini ve hastanenin otoparkını düzenleyeceklerini söyleyen Ergüney, “Büyükşehir burada yapacağı düzenleme ile otoparkın kapasitesi iki üç katına çıkaracağız. Aynı zamanda büyükşehir bu bölgede yol genişleme ve kavşak çalışmaları yapacak. Biz de yeni tabelamızı yapacağız ve LED ekranlarla bu bölge görünür hale gelecektir. Hasta sayımız gün geçtikçe fazlalaşıyor ve ulaşım sıkıntısı giderek artıyor. Bu noktada Büyükşehir’in desteğini bekliyoruz. Sefer sayılarının az olduğu bölgelerde artış yapılırsa bizim için iyi olur” dedi.


Demokrat Kocaeli



Önerilen Bağlantılar : NEF Foldhome