18 / 04 / 2024

Ahmet Akar: Kudüs'teki Türk Evi'nin inşaat çalışmaları devam ediyor!

 Ahmet Akar: Kudüs'teki Türk Evi'nin inşaat çalışmaları devam ediyor!

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfü Akar, "Kudüs'te inşaatına başladığımız Türk Evi'nin inşaatı devam ediyor. İnşallah Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan teşrif ederse oranın açılışını yapacak" dedi.


Kızılay "9. İlk Yardım Eğitim Merkezleri Koordinasyon Toplantısı" Samsun Anemon Otel'de yapıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Mustafa Keskin, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Türk Kızılayı'nın dünya çapında yaptığı çalışmalardan bahseden Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfü Akar, "Somali'de okul ve hastane projemiz başladı. 'Kızılay neden o kadar Somali'yle ilgileniyor' denilirse, halkımız bize Somali'de harcanmak üzere 150 milyon liralık bağış yaptı. Bunun 50 milyonu ayni bağıştır. 100 milyonu ise nakdi bağıştır. Şartlı bağış olması hasebiyle o bağışları orada Somalili halkının yardımında kullanmak üzere faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Gazze'de delegasyonumuz çalışmalarını devam ediyor. Kudüs'te inşaatına başladığımız Türk Evi' projesi inşaatı devam ediyor. Bu arsayı Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas verdi. Bu yer Türk Kızılayı'nın yurt dışında tapuyla sahip olduğu ilk ve tek yerdir. İnşallah ileriki günlerde Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan teşrif ederse oranın açılışını yapacak" diye konuştu. 



"DENSİZ AÇIKLAMALAR" 


Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanı'nın Soma'yla ilgili yaptığı açıklamalara da değinen Akar, Kızılayı'ın hiçbir zaman ayrımcılık yapmadığını belirterek, "Soma'da faaliyet gösterdik. Soma'daki felaketin ilk saatlerinden itibaren İzmir, Manisa ve Soma başkanlarımızla alana gittik ve Türk Kızılayı olarak bir operasyon yaptık. Halkımız Kızılay'ı, oradaki çalışmalarından dolayı tebrik etti. Soma'daki göstermiş olduğumuz yardım faaliyeti Türk Kızılayı'nın Türkiye çağındaki görünürlüğü noktasında artış sağladı. Biz diğer operasyonlarda yaptığımızın binde birini bile orada yapmamamıza rağmen bu bir algı yönetimidir. O algı bizi ülkenin en üst noktasına getirtti. Daha sonra kazandığımız büyük puanlardan bir kısmını da maalesef İstanbul Şube Başkanımızın sarf etmiş olduğu 'densiz bir kaç cümle' yüzünden kaybetmek durumunda kaldık. Biz bu durumdan üzgünüz. Biz gereken tedbirleri alacağız. Türk Kızılayı, değil Türkiye'de, dünyanın hiçbir coğrafyasında hiçbir şekilde ayrımcılığa tahammülü olmayan bir kuruluştur" ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Mustafa Keskin, Genel Başkan Ahmet Lütfü Akar'a çeşitli hediyeler sundu. Genel Başkan Ahmet Lütfü Akar ise daha sonra Samsun Şubesi'nin düzenlediği ilk yardım kurusunu başarıyla tamamlayan katılımcılara 'İlk Yardımcı Sertifikası' verdi.


Yeni Nesil