29 / 03 / 2024

Adrasan'da ağaçlandırma çalışmaları sürüyor!

 Adrasan'da ağaçlandırma çalışmaları sürüyor!

Kumluca'nın Adrasan Mahallesi'nde haziran ayında meydana gelen orman yangınında zarar gören alanların temizlenmesi ve ağaçlandırma çalışmaları başladı.



Kumluca ilçesine bağlı Adrasan Mahallesi'nde haziran ayında meydana gelen orman yangınında zarar gören alanların temizlenmesi ve ağaçlandırma çalışmaları başladı.


Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk, yangın bölgesinde incelemelerde bulundu. Türk, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 28 Haziran'da meydana gelen yangında 125 hektar ormanlık alan ile bazı turistik işletmelerin zarar gördüğünü, ekiplerin yangının ardından hızla yanan alanların temizlenmesine başladığını söyledi.


Temizlik çalışmalarının 15 Eylül'e kadar süreceğini ifade eden Türk, bu tarihten sonrada alanın yeniden ağaçlandırmasının yapılacağını anlattı.


Adrasan yangınından 26 gün sonra alanın ağaçlandırılması çalışmalarını başlattıklarını dile getiren Türk, şöyle konuştu:


"Arkadaşlarımız yangın bölgesinde üretim çalışmalarını başlattı. Öncelikle yanan ağaçlar temizlenecek. Daha sonra sahada doğal olarak gençlik dediğimiz ormanların oluşumunu sağlayacağız. Doğal yollardan orman oluşamayacak alanlara ise fidan dikimi yaparak ağaçlandıracağız."


Türk, yanan ağaçların kesimi sırasında yaklaşık 250 derece ısıya dayanıklı kızılçam tohumları ekeceklerini, çalışmalarla toprağa karışarak çimlenmesini sağlayacaklarını kaydederek, alanın temizlenmesinin ardından sahaya tekrar tohum ekimi yapılacağını bildirdi.


- Yanan alandan 15 bin metreküp ağaç


Kumluca Orman İşletme Müdürü Fuat Nur da yanan alanlarda ağaçlandırma çalışması yapılırken, yerleşim yerleri ile orman arazisinin ayrılması tesisi oluşturacaklarını söyledi.


Yanan alandan yaklaşık 15 bin metreküp ağaç elde edilmesinin planladığını bildiren Nur, yanan ağaçların ekonomik değerini kaybetmemesi için çalışmaları yangının hemen ardından başlattıklarını belirtti.


Türk ve Nur, daha sonra yanan sahaya ilk kızılçam tohumlarını attı.



AA