20 / 04 / 2024

1915 Çanakkale Köprüsü, Trakya bölgesinin kalkınmasını sağlayacak!

1915 Çanakkale Köprüsü, Trakya bölgesinin kalkınmasını sağlayacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün Türkiye'nin gurur projelerinden biri olduğunu belirtti ve köprünün özellikle Trakya bölgesinin ekonomisini, sanayisini kalkındıracağını söyledi...


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "İnşallah 1915 Çanakkale Köprüsü sadece Çanakkale'yi değil Edirne'yi Tekirdağ'ı, Kırklareli'ni özellikle Trakya bölgesinin ekonomisini, sanayisini kalkındıracaktır. Çünkü Marmara Denizi'nin etrafını ring haline getirmiş olacağız. Osmangazi Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Çanakkale Köprüsü ve bunların bağlı olduğu otoyollar bölgenin kalkınmasını sağlayarak ileriye taşıyacaktır." dedi.


Arslan, AK Parti Hayrabolu İlçe Danışma Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son 14 yılda katettiği mesafeyi dünyanın gıpta ile izlediğini söyledi.


- "Hızlı tren projelerine devam edeceğiz"

Bakan Arslan, Trakya'nın ecdat kanıyla sulanmış altın değerinde bir bölge olduğunu ifade etti.


Trakya'nın Avrupa ile Asya'yı birbirine bağlayan köprü konumunda olduğunu aktaran Arslan, "Dünyanın başka yerinde böyle bir coğrafya yok. Dünyada hiç bir yerde 3 kıtayı birbirine bağlayan başka bir toprak yok" şeklinde konuştu.


Türkiye'de hızlı tren projelerini devam ettirdiklerini dile getiren Arslan, şu ifadeleri kullandı:


"25 bin kilometre bölünmüş yol yaptık. Bununla da yetinmedik. Dünyanın sekizinci Avrupa'nın altıncı yüksek hızlı trenine sahip ülkesi haline geldik. Edirne'den, Kapıkule'den, Tekirdağ'dan İstanbul'a oradan da Kars'a gidecek hızlı tren projelerini devam ettiriyoruz. Bu projelerden birisi de Halkalı-Çerkezköy ve Kapıkuleye giden hızlı tren projesinin bu sene inşalah inşaatına başlayacağız ve ihalesini yapacağız. 'Marmaray'ı yapacağız denizin altından gideceğiz. Avrasya'yı yapacağız denizin altından gideceğiz.' Eskiler de söylüyordu ama onlar sadece söylüyordu. AK Parti söylemekle kalmıyor. Her söylediğini gerçekleştiriyor."


- "Marmara denizinin etrafını ring haline getirmiş olacağız"

Bakan Arslan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi, İstanbul ve İzmir'i otoyolla bağlayan Osmangazi Köprüsü gibi 1915 Çanakkale Köprüsü'nü de yapacaklarını söyledi.


1915 Çanakkale Köprüsü'nün Türkiye'nin gurur projelerinden biri olduğunu belirten Arslan, "Çanakakkale'yi, Trakya'yı Anadolu'ya 1915 Çanakkale Köprüsü'ne bağlayacağız. Onu da otoyollarla Tekirdağ üzerinden İstanbul ve Avrupa'ya bağlayacağız dedik', demekle kalmadık üç gün önce ihalesini yaptık" şeklinde konuştu.


Türkiye'nin büyük projelere imza atmasını dünyanın hayretle izlendiğini söyleyen Arslan, şu ifadeleri yer verdi:


"Herkes hayretle bakıyor. Türkiye bu kadar batırılmaya çalışılırken Türkiye'nin ekonomisini bu kadar zayıf göstermeye çalışıyorken bu Türkler 10 milyar Türk lirası üzerindeki bir ihaleyi gözlerini kırpmadan gerçekleştiriyorlar diye gıpta ile izliyorlar. İnşallah 1915 Çanakkale Köprüsü sadece Çanakkale'yi değil Edirne'yi, Tekirdağ'ı Kırklareli'ni özellikle Trakya bölgesinin ekonomisini, sanayisini kalkındıracaktır. Çünkü Marmara Denizi'nin etrafını ring haline getirmiş olacağız. Osmangazi Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Çanakkale Köprüsü ve bunların bağlı olduğu otoyollar bölgenin kalkınmasını sağlayarak ileriye taşıyacaktır."


AA