28 / 03 / 2024

13. Dünya Serbest Bölgeler Konferansı İzmir 'de gerçekleştirilecek!

 13. Dünya Serbest Bölgeler Konferansı İzmir 'de gerçekleştirilecek!

Dünya Serbest Bölgeler Konvansiyonu 13. Dünya Serbest Bölgeler Konferansı, " Serbest Bölgeler ve Özel Ekonomik Bölgelerde Yeni Dönem " başlığı ile Ege'nin incisi İzmir 'de gerçekleştirilecek.



Ege Serbest Bölgesi Kurucu ve İşleticisi A.Ş'nin (ESBAŞ) ev sahipliğini yaptığı Dünya Serbest Bölgeler Konvansiyonu 13. Dünya Serbest Bölgeler Konferansı, "Serbest Bölgeler ve Özel Ekonomik Bölgelerde Yeni Dönem" başlığı ile İzmir'de gerçekleştirilecek.


11-12 Aralık tarihlerinde yapılacak konferansa Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Dünya Serbest Bölgeler Konvansiyonu Başkanı Graham Matter katılacak. Konferansta dünyadaki serbest bölge modelleri incelenirken, Ege'nin yatırım olanakları da duyurulacak. 


Her yönüyle incelenecek

Ekonomi Bakanlığı'nın desteklediği konferans, ESBAŞ Teknoloji Merkezi Konferans Salonu'nda yapılacak. Konferansın açılış resepsiyonu 10 Aralık akşamı Swissotel Büyük Efes'te gerçekleştirilecek. 11 Aralık'taki konferansın açılış konuşmalarını Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler, Dünya Serbest Bölgeler Konvansiyonu Başkanı Graham Mather yapacak.

Konferansa Litvanya Ekonomi Bakanı Elaldas Gustas ile İspanya Ekonomi Bakanı Luis de Guindos Juredo da davet edildi. ABD'nin Türkiye Büyükelçisi Francis J. Ricciardone de davetliler arasında yer aldı. 

Konferansa "Toparlanan Dünya Ekonomisi-Uluslararaszı Uzmanlar Ticaret ve Finansdaki Küresel Değişiklikleri Yorumluyor", "G20'nin kurumların vergilendirilmesine yeni yaklaşımı ve doğrudan yabancı yatırım teşviklerinin etkilenmesi", "Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin, Güney Afrika'da serbest ve özel ekonomik bölgeler değişen dünya konjonktürüne nasıl uygum sağlamalıdır?", "Serbest bölgelerde yeni iş modelleri" ele alınacak. Konferansın ikinci günü akıllı ve çevre dostu bölge şehirleri, çağrı merkezleri, arka ofisler ve diğer uzak erişim servisleri, tarım iş bölgeleri, liman ve havaalanı bölgeleri, havacılık kümelenmeleri ve sanayi işbirliği modelleri konulu bölümler gerçekleştirilecek. 

Dünya Serbest Bölgeler Konvansiyonu Başkanı Graham Mather'in katılacağı yuvarlak masa toplantısının konusu ise "Serbest Bölge Kurumunun rolü, yatırımcıların ihtiyaçlarını karşılamak için en iyi nasıl bir tanıtım lobisi yaratılır" olacak.


Yeni Asır