23 / 04 / 2024

İstanbloom'un kaba inşaatı tamamlandı! Metrekaresi 5 bin 500 dolar!

 İstanbloom'un kaba inşaatı tamamlandı! Metrekaresi 5 bin 500 dolar!

Zincirlikuyu'da 14 bin 760 metrekare arsa üzerinde Türkiye’nin en akıllı binalarından biri olarak yükselen İstanbloom Projesi’nin kaba inşaatı tamamlandı…


Kaliteyi temel alarak lüks konutlara imza atan Esin Yapı’nın inşaat sektöründe örnek model yaratmak için yola çıktığı modern ve klasiği bir arada yorumlayan İstanbloom Projesi’nin kaba inşaatı tamamlandı. 46 kattan oluşan proje, mimarisi ve ayrıcalıklı özellikleriyle dikkat çekiyor.

Projede metrekare birim fiyatı 5 bin 500 dolardan başlıyor, 10 bin dolara kadar yükseliyor.

İstanbloom projesinde kaba inşaatın tamamlanması ile birlikte sosyal alanlar ve otopark da dahil olmak üzere inşaatın büyük bir kısmı bitmiş bulunuyor. 2013 yılının sonunda tamamlanması hedeflenen İstanbloom projesinde cephe inşaatı konusunda ise dünya devi olan Schüco firması tercih edildi.

İstanbloom, çift cidarlı cephe ile kendi içinde yarattığı iklimlendirme sayesinde tüm gün bina içinde temiz hava sirkülasyonu sağlıyor. Bina çatısı ve dış cephede kullanılan malzemeler ise güneş ışınları emisyonundan koruyor. Ayrıca maksimum izolasyon ve ısı geri kazanım sistemiyle de enerjide yüzde 20 tasarruf elde ediliyor. Enerji tasarrufunun maksimum seviyede uygulandığı İstanbloom’da dış cephe ve yapı içindeki özel izolasyon ile ısı kayıpları önlenirken yağmur sularının toplanarak tekrar değerlendirilmesi sağlanıyor.

5600 m2 yeşil alana sahip olan İstanbloom eşsiz kat bahçeleri ile konut sahiplerine yoğun şehir yaşantısının ortasında sessiz ve sakin bir yaşam vadediyor. Türkiye'nin ABD'deki Çevre Dostu Binalar Konseyi tarafından verilen LEED sertifikasına aday tek konut projesi olan İstanbloom, çevreye duyarlı bir yapıya sahip olmasıyla birlikte tüm ısıtma, klima, soğutma, aydınlatma gibi yaşamın temel parçası olan konularda tasarruf sağlıyor.

Esin Yapı hakkında:

İnşaat sektöründe 20 yılı aşkın süredir hizmet veren sektörün önde gelen kuruluşlarından biri olan Esin Yapı; güvenlik ve konforun kalite ve estetikle birleştiği yapılara imza atmak amacıyla kurulmuştur.

Yönetim Kurulu Başkanı Metin Esin, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Emin Armutçuoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Fikret Orman ortaklığındaki Esin Yapı büyüyerek gelişmekte ve çalışanlarından aldığı güç ile çağdaş kalite değerlerine ulaşmak üzere projeler üretmektedir. Bina, konut, işyeri, alışveriş merkezi ve turizm gibi inşaat sektörünün farklı dallarında deneyimleri olan Esin Yapı’nın güçlü bir lokasyona sahip son projesi İstanbloom ise Zincirlikuyu'da Büyükdere Caddesi ve Gayrettepe Metro İstasyonu’na 400 mt uzaklıktaki konumu ile 14.760 m2 arsa alan üzerinde hayata geçirilmiştir. 46 katlı tek bloktan oluşan İstanbloom Projesi 34 kat konut, 3 katı penthouse, 3 katı ofis, 2 katı teknik ofis ve sosyal kat, 4 katı ise otopark olacak şekilde tasarlanmıştır.

http://www.istanbloom.com/

0212 274 10 20