28 / 03 / 2024

Yeşilköy'de kaçak yapılaşma ve imar fazlası sorunu var!

 Yeşilköy'de kaçak yapılaşma ve imar fazlası sorunu var!

Yeşilköy'de de kentsel dönüşüm planlaması yapma arzusundayız. Florya ve Yeşilköy de deprem konusunda en riskli alanlardan. O bölgede geçmişten gelen kaçak yapılaşma ve imar fazlası var.


Florya ve Yeşilköy de deprem konusunda en riskli alanlardan. Hem zemin, hem de riskli bina stoku açısından. Dönüşüm olmayacak mı? O bölgede geçmişten gelen kaçak yapılaşma ve imar fazlası var.


Şu anda bina yıkıldığında yeniden eskisi gibi yapma hakkı da alamıyor yurttaş. Örneğin arsaya 1000 metrekare inşaat yapılması gerekirken 2000 metrekare inşaat yapılmış. Bugün yıkıp depreme dayanıklı yeni bina yapması gerektiğinde 1000 metrekare yapması gerekecek. 10 daire varsa 5 daire yapacak. Bu da mülkiyet sorunu doğuruyor. Bu sorunu çözmeden orada yeni bir yapılaşmaya gitmek zor görünüyor. İmar ve emsal yoğunlaşması artırımıyla çözülecek. Kat artırımıyla değil ama ada bazlı emsal artışıyla çözeceğiz. Yeşilköy'de de kentsel dönüşüm planlaması yapma arzusundayız. Ataköy dışında diğer mahallelerde de. Ama öncelik bu 7 mahallede. Ataköy yapıldığı dönem itibarıyla halihazırda da yüz akı bir proje. Ataköy'ün depremle ilgili bir sorunu yok. 


Habertürk



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler