28 / 03 / 2024

Recep Ocak: Alaplı OSB’de kazma vurma aşamasına geldik!

 Recep Ocak: Alaplı OSB’de kazma vurma aşamasına geldik!

2014 yılında oda olarak çeşitli çalışmalarda bulunduklarını belirten Ocak, Alaplı Organize Sanayi Bölgesi ile Islah OSB projesinin tamamlanması için gecesini-gündüzüne kattığını söyledi.


Zonguldak’ın Alaplı ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Ocak, “Alaplı OSB’nin plan proje ihalesi bitti ve imar planı taslağı Ankara’da Bilim sanayi Teknoloji bakanlığına teslim edildi. Mayıs ve Haziran ayı gibi alt yapıya start verilecek ve ardından parselasyon çalışmalarına başlanacaktır” dedi.

Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Ocak, 2014 yılını değerlendirirken, 2015 yılında yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

2014 yılında oda olarak çeşitli çalışmalarda bulunduklarını belirten Ocak, Alaplı Organize Sanayi Bölgesi ile Islah OSB projesinin tamamlanması için gecesini-gündüzüne kattığını söyledi.


“OSB’DE KAZMA VURMA AŞAMASINA GELDİK”

Alaplı OSB’de kazma vurma aşamasına geldiklerini belirten Ocak, “Alaplı’da 2013 yılına girerken 854 dönümlük OSB arazisinin kamulaştırma çalışmalarını bitirdik. Bunun akabinde imar ve parselasyon ihalesini de bitirerek, Alaplı OSB’nin alt yapı ihale aşamasına getirdik. Bizi için sona yaklaşma noktasında sevindirici haberler bunlar. OSB’nin plan proje ihalesi bitti ve imar planı taslağı Ankara’da Bilim sanayi Teknoloji bakanlığına teslim edilecek. Mayıs ve Haziran ayı gibi alt yapı kazmasını vurmayı hedefliyoruz. Bu çalışmadan sonra parselasyon başlayacaktır. Arazimiz toplam 854 bin metrekare alan üzerine tespit edilmiş, 457 bin metre kare üzerine kurulacak. 35 adet parselimiz bulunmaktadır. Kamulaştırması bitti, imar ve parselasyon işlerinde sona gelindi. OSB Alaplı’mız için özlenen bir projeydi, ilk önce katma değer katmak ve istihdamı çözmek için gerekli olan bir proje. Bunun için OSB’lerde kurulacak olan fabrikalarda gençlerimiz çalışacaklar, tersaneler kapandıktan sonra göçler başlamıştı bu proje yeninden bölgemize hayat verecektir. Ayrıca Öncelikle Ereğli OSB’nin yüzde 80 oranında tamamlanması sebebiyle Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Tetiker’e teşekkür ediyorum. Alaplı OSB’nin bürokrasi işlerinin azaltılması konuda Zonguldak Valimiz Ali Kaban’ında ciddi katkıları olmuştur” dedi.


“ISLAH OSB ARAZİSİNDE 20 FABRİKA VAR”

Alaplı Islah OSB projesinin yüzde 90 tamamlandığını belirten Ocak, “Alaplı Çayboyunda yani Islah OSB alanında 20’ ye yakın fabrika var. Bu alanda daha fazla fabrika kurulması ve mevcut fabrikaların kapasitelerinin artırılması için Islah OSB bir nimet. Bu projeyi yüzde 85-90 oranında tamamladık. Artık bu konuda da sona geldik. Hazırladığımız dosyayı Bilim Sanayi ve Ticaret Bakanlığına teslim etmemizin ardından sanayi bakanlığından elemanların alanda incelemelerini yaptıktan sonra çalışmalar başlamış olacak. Avantajı, alt yapı maliyeti sıfır derecede. fabrikaların çabuk şekilde kurulabileceği bir alanda bu proje hayata geçecektir. Biz mevcut sanayicimizi korumak ve kapasitesini artırmayı hedefliyoruz. Çayboyu mevkimiz Islah OSB’nin hayata geçmesiyle daha düzenli, daha sosyal donatılar yapılmış bir noktaya gelecektir” diye konuştu.


“YOLUMUZA TEK BAŞIMIZA DEVAM EDECEĞİZ”

Kdz. Ereğli ve Alaplı OSB’lerin birleşmesi ile ilgili tartışmalara açıklık getiren Ocak şunları söyledi: “Son günlerde Ereğli ve Alaplı OSB birleşir mi tartışmaları var. Ereğli ve Alaplı’yı hiçbir konuda ayırmak mümkün değil. Ayırmak isteseniz de bu mümkün olmaz. Etle tırnak gibiyiz. Herkes bir hedefin peşinde koşalım. Günü kurtaralım hesabıyla değil, uzun vadede planlar yaparak bölgeyi kurtaralım. Bunun eksilerini ve artılarını değerlendirmek lazım. Alaplı OSB beli bir noktaya gelmiş, Şu demek, arsa alıyorsunuz, temelini açıyorsunuz, her şey hazır devir ediyoruz.Bu mümkün değil. Bu işi yapabilecek bir güce geldik, belirli bir yol aldık. İşimiz alt yapı projesi için destek almak. Bunu da rahatlıkla başarırız. Ereğli Alaplı birleşmesi söz konusu değil. Alaplı OSB’nin yüzde 20’si bizim, yüzde 80’i İl Özel idaresinin, bizim yönetimimiz ve üyeleri bu birleşmeye sıcak bakmaz”


“PAZARYERİ KONUSUNDA SÖZLERİM ÇARPITILDI”

Pazaryeri ile ilgili söylemlerinin çarpıtıldığını öne süren Ocak, şöyle konuştu: “Geçenlerde Ak Parti Alaplı ilçe teşkilatın bizden randevu talep etti. Alaplı Belediyesinin eski pazaryerine yapacağı projeden haberim olup- olmadığı soruldu. Benim orada açıklamam kamuoyunda çarpıtıldı. Biz asla pazarın geri gelmesine karşı değiliz. Böyle bir lüksümüz olamaz. Siyasi irade belediye başkanının elinde, dilediği yere yapar. Ben AK Parti’nin ziyaretinde Belediyenin fikrimizi sormadığını söyledim. Bu farklı bir şekilde pazaryerinin Alaplı’ya geri gelmesine karşıymışız gibi lanse edildi. Pazaryerinin nereye geleceğini şimdiki siyasi irade belirler. Bize sorarlarsa bizde yönetimimizle, üyelerimizle konuşur görüşlerimizi söyleriz”


“600 ÖĞRENCİYE BOT VE MONT YARDIMI”

Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası olarak okullardaki müdürlerle görüşerek tespit ettikleri ihtiyaç sahibi öğrencilere bot ve mont yardımında bulunduklarını belirten Ocak, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Her yıl geleneksel olarak eğitim ve öğretim yılı başında ihtiyaç sahibi öğrencilerimize yönelik bot ve mont yardımında bulunuyoruz. 2014yılında 600 ihtiyaç sahibi öğrencimize bot ve mont yardımında bulunduk. Ben bu anlamda bizlere yardımcı olan okullardaki müdürlerimize, öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Bu yardımlarımızı her sene arttırarak devam ettirmek istiyoruz”


“700 AİLEYE GIDA YARDIMI “

Oda olarak Ramazan ayı dolayısıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) katkılarıyla, Alaplı’da 700 ihtiyaçlı aileye gıda yardımı yaptıklarını kaydeden Ocak, konuşmasına şöyle devam etti: "Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) olarak her yıl geleneksel olarak yapılan yardımları bu yılda gerçekleştiriyoruz. 2014 yılında yardımlarımızı mübarek Kadir gecesinde ve Ramazan Bayramına sayılı günler kala yaptık. Köy ve merkez muhtarlıklar ve Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfı vasıtasıyla tespit ettiğimiz 700 ihtiyaç sahibi aileye ramazan yardımı paketlerini gönderdik”


“ÜYELERİMİZE BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI VE SEMİNERLER DÜZENLİYORUZ”

Oda olarak üyelere yönelik bilgilendirme toplantıları ve seminerler düzenlediklerini belirten Ocak, konuşmasını şöyle tamamladı: “Üyelerimize yönelik ’Yatırımlar ve KOSGEB Destekleri ’konulu bir bilgilendirme toplantısı düzenledik. Bu toplantılarda Üyelerimizin ne tür desteklerden, ne tür hibelerden faydalanabileceklerini anlattık. Ayrıca 6 gün süreyle toplam 36 saatlik satış, pazarlama, müşteri ilişkileri konularını kapsayan BAKKA destekli ücretsiz seminer eğitimi verdik. Seminer sonunda katılımcılara sertifika verildi. Bu tür toplantılara ve seminerlerimize devam edeceğiz. Bunun yanı sıra her ay üyelerimize yönelik eğitim, bilgilendirme toplantıları yapıyoruz. Oldukça faydalı toplantılar oluyor. Üyelerimizin görüş ve önerileri bizim için çok önemlidir. Ayrıca bende önce görev yapan tüm TSO başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. Onlar odamızı bu noktalara getirdi, kiradan kendi binamıza kavuştuk. Bizim de hedefimiz, hizmet aracı kazandırmak odamıza. Kurumsal kimliklere kavuşuyoruz. 9001 belgesi aldık. Zamanla akredit oda olacağız. Sistemsel bir düzenin içine gireceğiz. Ses getirecek, bölgeye faydası olacak her türlü çalışmanın için birlik ve beraberlik içinde olacağız. Yönetimimizle, meclisimizle, üyelerimizle eski başkan ve yöneticilerimizle el ele Alaplı’ya ve bölgemize hizmet etmeye devam edeceğiz”



İnanış Gazetesi 



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler