19 / 04 / 2024

Meram'da imar çalışmaları konuşuldu!

 Meram'da imar çalışmaları konuşuldu!

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Alparslan, Küçük Aymanas ve Ekmekkoçu Mahalleleri sakinleri ve muhtarlarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Meram Belediyesi Ateşbaz-ı Veli Yemek Salonu’ndaki kahvaltıya Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları, Alparslan, Küçük Aymanas ve Ekmekkoçu Mahalleleri sakinleri ile muhtarları katıldı.



“HER CUMA VATANDAŞLA GÖRÜŞÜLECEK”

Vatandaşlarla yerel seçimlerden sonra zaman zaman farklı toplantılarda bir araya geldiklerini belirten Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Seçimden sonraki çalışma yoğunluğumuz sebebiyle arada bir kopukluk olsun istemiyoruz. Onun için de bundan sonra her cuma sabahı 3 veya 4 mahallemizden cami cemaatimizle mesai öncesi bir araya gelerek yaptıklarımızı anlatalım, onların sorularına cevap verelim istedik. Muhtarlarımız ile zaten zaman zaman bir araya geliyoruz” ifadesini kullandı.


“50 MİLYON METREKARELİK ALANDA İMAR PLANI ÇALIŞMASI YAPILDI”

Meram’ın, Konya merkezdeki ilçeler arasında maddi kaynaklar ile diğer yönlerden en şanssız ilçesi olduğunu belirten Başkan Fatma Toru, “Ama seçimden sonra hamdolsun güzel bir ekip kurduk. Ekibimiz, muhtarlarımız ve meclis üyelerimiz ile birlikte gece saat 12’ye kadar hep birlikte çalışarak; belediyemizin yapısını, Meram’ın şartlarını düzeltmeye gayret ettik, çalıştık, çabaladık. Bu anlamda seçim öncesinde hepiniz, sizlerle bir araya geldiğimizde ‘Meram’ın en büyük sorunu imar’ demiştiniz. Biz de aynı şeyi söylemiştik. Öncelikle bununla ilgili çalışmalara başladık. Şu ana kadar geldiğimiz noktada Meram’da toplamda 50 milyon metrekarelik bir alanda imar planı çalışması yaptık. Büyükşehir Belediyesi’nde bir kısmı kontrol edildi, bir kısmı kontrolde. Bu ayın sonu itibariyle askıya çıkmaya başlayacak inşallah” dedi.


“SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İMARDA”

Meram’da tek bir mahallede değil, Meram’ın sorunlu olan tüm mahallelerini ele alarak Meram’ın genelinde bir iyileştirmeyi hedeflediklerini kaydeden Başkan Toru, “Birçoğunuzun mülkiyet sorunu vardı, tapularınız hala hisseli. Bunun temelinde imar var. Doğal gaz da alamıyorsunuz; temelinde imar var, Kaçak yapılaşma var. Bunların çözümü de imardan geçiyordu. İsteyen tabii ki evinde oturmaya devam edecek. İsteyenler imardan sonra özel sektörle anlaşarak kat karşılığı daire sahibi olacak. Tabii burada imar planlarından ayrıca merkezdeki; Şükran, Çaybaşı, Aksinne, Küçükaymanas, Ziya Barlas, Uluırmak Saka Mahallemizde kentsel dönüşüm yapmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza müracaat ettik. Bu müracaatımız ve yaptığımız çalışmalar bakanlık nezdinde ocak ayı itibariyle sonuçlanmış oldu. Şu anda kentsel dönüşümle ilgili karar çıkmak üzeredir. Tüm çalışmalarımız tamamlandı. Özellikle Küçük Aymanas Mahallesi sakinleri için söylüyorum; Bakanlar Kurulu’nda karar ve imzalar tamamlanır tamamlanmaz biz sizlerle görüşmeye başlayacağız. Küçük Aymanas Mahallesi’nde dönüşüm sahasında kalan vatandaşlarımızla görüşerek yapmak istediğimizi anlatıp sizlerin fikirlerini de alarak bu çalışmaya da start vermiş olacağız” şeklinde konuştu.


“HEMŞEHRİLERİMİZİN AYAĞI ÇAMURA DEĞMESİN İSTİYORUZ”

Başkan Toru konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Biz arzu ediyoruz ki; Meram’da herkes doğalgazıyla, yeşil alanıyla, yollarıyla, çocuk parklarıyla çok daha rahat alanlarda, size yakışır alanlarda hizmet alsın. Sırf popülizm olsun, siyaset olsun diye yatırımlar yapmak yerine hemşehrimizin ayağı çamura değmesin istiyoruz. Çünkü öncelikli olan budur. Temel hizmetleri sizler göremedikten sonra, asfaltınız olmadıktan sonra, çocuğunuzun oynayacağı alan olmadıktan sonra, otopark olmadıktan sonra büyük yatırımlar yapmamızın bir anlamı yok diye düşünüyorum. Öncelikle bizim Meram’daki asfalt sorunumuzu, imar sorunumuzu, büyük sorunlarımızı çözmemiz lazım. Onun için bununla ilgili bu sene planlarımızı yaptık. Ekiplerimiz inşallah mart ayından itibaren zeminde birebir bu çalışmalara başlayacak. 2015 yılı için asfalt, stabilize, parke, bordür çalışmaları için ayırdığımız miktar 40 milyon TL’dir. Meram’da, bir program dahilinde sorunlarımızı çözerek gitmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Vatandaşlarla sohbet eden Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, onların istek ve şikâyetlerini de dinledi ve sorunların en kısa sürede çözüleceğini söyledi.


Anadolu Telgraf