23 / 04 / 2024

Malatya Uçbağlar'da imar izni 7 kattan 10 kata çıktı!

Malatya Uçbağlar'da imar izni 7 kattan 10 kata çıktı!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Meclis Başkan Vekili Hasan Göğüs başkanlığında tamamlandı. Yapılan görüşmeler öncesinde Kale Belediye Başkanı ve Büyükşehir Meclis üyesi Cemal Akdemir tarafından büyükşehir belediye meclis üyelerine kayısı ikramında bulundu.


Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı son toplantısını gerçekleştirdi. Yapılan toplantıda Uçbağlar Mahallesi 3949 ada l'nolu parselde 7 kattan 10 kata ve 157 ada 15'nolu parselde 4 kattan 6 kata çıkarılması kararı oy çokluğuyla kabul edildi.


Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Meclis Başkan Vekili Hasan Göğüs başkanlığında tamamlandı. Yapılan görüşmeler öncesinde Kale Belediye Başkanı ve Büyükşehir Meclis üyesi Cemal Akdemir tarafından büyükşehir belediye meclis üyelerine kayısı ikramında bulundu. Görüşmeler Karakaya Baraj Gölü Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Alt Yapı Hizmet Birliği'ne (KAYHIB) 3 asıl ve 3 yedek üyenin belirlenmesiyle başladı. Yapılan oylamada Mehmet Karaman, Sebahattin Ateş ve Fetamet Bay asil olarak seçilirken Mehmet Çınar, Aziz Görgeç ve Ramazan Özcan ise yedek olarak oy çokluğuyla seçildiler. Ardından da Kazakistan'ın Almatı Büyükşehir Belediyesi ile kardeş şehir olunması,  Darende ilçesine mezbahane yapılması kararları oy birliğiyle kabul edildi.


Çakır’a borçlanma yetkisi

Büyükşehir Belediye Başkanını Ahmet Çakır’a mali hizmetler için 50 milyon 965 bin lira borçlanma ve imza yetkisi verilmesi kararı oy çokluğuyla kabul edilirken, Yeşilyurt İlçesi Yeşiltepe Mahallesi 3338 ada 1’nolu parselde 7.455 metrekarelik alana Yeşilyurt Belediyesi adına 2 yıl içinde semt pazarı yapılması kararı oy birliğiyle kabul edildi.  Yeşilyurt İlçesi Yakınca Mahallesi 398 ada 1’nolu parselde bulunan taşınmaza ticaret+konut fonksiyonu verilmesini içeren gündem maddesi oy çokluğuyla kabul edilirken, Battalgazi İlçesi Uçbağlar Mahallesi 3929 ada 1’nolu parselde,  Yeşilyurt İlçesi İnönü Mahallesi  724 ada 2’nolu parselde imar değişikliği yapılması oy çokluğuyla kabul edildi.


7 kattan 10 kata onay

Yeşilyurt İlçesi Topraktepe Mahallesi yerleşik alan ve civarının tespiti, Yeşilyurt İlçesi Kırkpınar Mahallesi yerleşik alan ve civarının tespiti kararları oy birliğiyle kabul edilirken,  Battalgazi İlçesi Mustafapaşa Mahallesi  75 ada 309’nolu parselde uygulama imar planı değişikliği rapora göre oy birliğiyle kabul edildi. Battalgazi ilçesi, Uçbağlar Mahallesi 3949 ada 1’nolu, parselde 7 kattan 10 kata çıkması imar yoğunluğu yaratmayacağı şeklindeki rapor doğrultusunda oy birliğiyle kabul edilirken, Battalgazi ilçesi, Şifa Mahallesi 1943 ada 56’nolu parsele konut alanından ticari alana dönüştürülmesi kararı oy çokluğuyla kabul edildi.


Darende otobüs terminaline yer verildi

Battalgazi ilçesi Uçbağlar Mahallesi 3913 ada 1’nolu parselde, Battalgazi ilçesi, 588 ada 207 ve 208’nolu parsellerde,  ve Yeşilyurt Belediyesi'ne ait olan Yakınca Mahallesi 157 ada 15’olu parselde imar planı değişikliği yapılması kararları oy birliğiyle kabul edilirken, Yeşilyurt ilçesi Uç Mahallesi 4945 ada 1’nolu parselde 4 kattan 6 kata çıkması yine imar komisyonun olumlu raporu doğrultusunda oy çokluğuyla kabul edildi. Darende ilçesi İbrahimpaşa Mahallesi 409 ada 6’nolu parselde otobüs terminali yapılması için imar değişikliği yapılması kararı oy birliğiyle kabul edilirken,  Darende ilçesi Heyiketeği Mahallesi 1380 ada 2 ve 3’nolu parselle spor alanı verilmesi kararı da oy birliğiyle kabul edildi.


Büyükşehir meclisi 8 Temmuz’da toplanacak

Yeşilyurt ilçesi Koyunoğlu Mahallesi 2321 ada 22’nolu parselde imar değişikliği kararı oy çokluğuyla kabul edilirken, Yeşilyurt ilçesi Koyunoğlu Mahallesi 2332 ada 17’nolu parselde imar yoğunluğu emsalinin 1.2 olarak verilmesi de oy çokluğuyla kabul edildi. Battalgazi ilçesi Eski Malatya Mahallesi 1681, 6114, 6115, 6116, 6117 ve 6118’nolu parsellerin yüzde 40'nın “Yeşil alan” olarak kamuya terk edilmesi koşuluyla orta yoğunlukta konut alanı fonksiyonu verilmesi kararı ise alanın 3’ncü bölge sit alanı olduğu bundan dolayı da Sivas Kültür Varlıkları Koruma Müdürlüğü’nün görüşü alındıktan sonra görüşülmesi kararı ve Battalgazi ilçesi İzzetiye Mahallesi 583 ada 44’nolu parselde 6306 sayılı yasanın uygulanması oy çokluğuyla kabul edildi. Büyükşehir Belediye Meclisi 8 Temmuz Çarşamba günü saat 14.00’de toplanma kararı ile sona erdi.


Malatya Söz Gazetesi