28 / 03 / 2024

İstanbul'un rezerv alanlarını planlama yetkisi BİMTAŞ'a verildi!

 İstanbul'un rezerv alanlarını planlama yetkisi BİMTAŞ'a verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın belirlediği İstanbul için rezerv alanların planlama yetkisi, Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden BİMTAŞ’a verildi. Geçmişte delindiği iddialarıyla tartışılan İstanbul Çevre Düzeni Planı'nı da İstanbul Büyükşehir Belediyesi revize edecek.




İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Şubat ayı toplantılarında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında planlamayla ilgili protokol yapılması için Başkan Kadir Topbaş’a yetki verildi. Protokol kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın daha önce İstanbul’da belirlediği rezerv alanların planlama yetkisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden Boğaziçi İnşaat Müşavirlik A.Ş (BİMTAŞ) tarafından yapılacak.


PLANLARDA REVİZE

BİMTAŞ, geçmiş yıllarda delindiği iddialarıyla çok tartışılan 1/100 bin ölçekli İstanbul Çevre Düzeni Planı’nı da revize edecek. Çok yakın bir zaman sonra imzalanacak olan protokolle BİMTAŞ; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bilgisi dâhilinde planlama alanında araştırma, analiz, sentez ile imar planı taslak çalışmaları yapacak.


Yeni Şafak