28 / 03 / 2024

Gaziantep'in Yamaçtepe bölgesi imara açıldı!

Gaziantep'in Yamaçtepe bölgesi imara açıldı!

Gaziantep Kilis yolu üzerinde bulunan 13 milyon metrekare alana sahip Yamaçtepe bölgesi imara açıldı. Karar, "tarihi" olarak nitelendirildi.


Konut arsası ihtiyacının had safhada olduğu Gaziantep'te inşaatçıların merakla beklediği Yamaçtepe bölgesi imara açıldı. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 10-15 yıldır uygun plan yapılması için bekleyen Yamaçtepe'nin imara açılma kararının oy birliğiyle kabul edildiğini belirterek, Şahinbey Belediye Meclisi'nin tarihi bir karar aldığını söyledi.


OY BİRLİĞİYLE GEÇTİ


Şahinbey Belediyesi ekim ayı olağan meclis toplantısı Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu başkanlığında yapıldı. Yıllardır uygun ve doğru plan yapılması için meclis gündemlerinden düşmeyen yaklaşık 13 milyon metrekare alana sahip, Yamaçtepe'nin uygulama imar planı oybirliği ile kabul edildi. 


TARİHİ BİR KARAR


Meclis kararının oylanmasının ardından konuyla ilgi bilgi veren Başkanı Tahmazoğlu, "Yıllardır uygun ve doğru plan yapılması için meclis gündemlerinden düşmeyen Yamaçtepe'nin imara açılma kararının oy birliği ile kabul edilmesi tarihi bir karardır. 

Bu planın hazırlanmasında emeği geçen Büyükşehir Belediyesi'ne, Şahinbey Belediyesi komisyon üyelerine, belediye meclis üyelerimize, teknik arkadaşlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.


 

Mehmet Boncuk / Sabah Güney