19 / 04 / 2024

Foça imar sorunu yüzünden gelişemiyor!

 Foça imar sorunu yüzünden gelişemiyor!

İzmir'in tarihi ve turistik anlamda büyük öneme sahip olan ilçelerinden biri olan Foça, imar sorunu yüzünden gelişemiyor. Yeni Asır'a konuşan AK Parti Foça İlçe Başkanı Kadir Özgirgin, ilçenin önündeki en büyük engelin imar sorunu olduğunu söyledi.



İzmir'in tarihi ve turistik anlamda büyük öneme sahip olan ilçelerinden biri olan Foça, imar sorunu yüzünden gelişemiyor. Yeni Asır'a konuşan AK Parti Foça İlçe Başkanı Kadir Özgirgin, ilçenin önündeki en büyük engelin imar sorunu olduğunu söyledi. Foça'da yapılmak istenen birçok yatırım ve projenin imar sorunu nedeniyle hayata geçirilemediğini ifade eden Özgirgin, "Foça'da ne ilçe belediyesi, ne de büyükşehir belediyesi hiçbir hizmet yapmadığı gibi hükümet ve bakanlıklar nezdinde yapılmak istenen projelere de engel oluyor. Foça kan kaybediyor. Turizm günden güne kötüye gidiyor. Ama CHP zihniyeti 'Foça küçük olsun, gelişmesin, bizim olsun' mantığıyla hareket ediyor" diye konuştu.


Foseptik kabusu

CHP'li belediyenin ilçeye çivi bile çakmadığını söyleyen Özgirgin, "Büyükşehir Belediyesi de aynı. Yeni Foça hala kanalizasyon bekliyor. Eski Foça'nın merkezinde İsmetpaşa ve Fevzipaşa Mahalleleri'nde her yer lağım ve foseptik çukuru" dedi. Özgirgin, "Foça'da otel yok, sanayi bölgesi yok, hastane yok, toplu konut alanı yok, alt yapı yok. Sadece yapılmak istenen projelere engel olmak var. Belediye otellerin yapılmasıyla ilgili imar desteği vermiyor. Türkiye'de sanayi sitesi olmayan tek ilçe Foça'dır herhalde. Çünkü belediye imar planında sanayi sitesine yer ayırmıyor. Birçok esnaf ve sanayici sokaklarda barakalarda hizmet veriyor" dedi.


TOKİ'ye imar engeli

İlçede TOKİ'nin 850 konutluk projesine belediye tarafından imar verilmediğini hatırlatan Başkan Özgirgin, "Belediye TOKİ'ye engel oldu. Halbuki ilçede böyle bir ihtiyaç var. 850 konut demek en az 3 bin kişi demek. Ama CHP zihniyeti Foça büyürse kaybetmekten korktuğu için buna engel oluyor" dedi. Bir zamanlar ünlülerin akın ettiği Türkiye'nin ilk tatil köylerinden biri olan Fransız Tatil Köyü'nün de imar mağduru olduğunu söyleyen Özgirgin, "Fransız Tatil Köyü'nün hali içler acısı. Burası Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devredildi. Bakanlık ise Foça Belediyesi'ne imar planı yapması için yetki verdi. Ancak 1 yılı geçti hala belediye imar uygulaması yapmadığı bakanlık faaliyete geçiremedi" dedi.


Balıkçılığa darbe

Bir çok ailenin geçimini balıkçılıkla sağladığını anlatan Özgirgin, ilçeye acilen balık işleme tesisi ve soğuk hava deposu gerektiğini, ancak bunun da imar engeline takıldığını söyledi. Özgirgin, "İlçe tarım ile balıkçılık kooperatifi ortak olarak tesis kurmak istiyor. Ama belediye buna engel oluyor ve imar izni vermiyor. Devlet bu yeri yapması için kooperatife hibe kredi verecekti. Ama bu fırsatı Güzelbahçe'ye kaptırdık" dedi.


Foça'ya hükümet desteği

Foça'da yerel yönetimlere rağmen tüm projelerin hükümet ve bakanlıklar nezdinde hayata geçirildiğini belirten Başkan Özgirgin, "Foça'ya sağlık ocağından bozma bir hastane yetmiyordu. Sağlık Bakanlığı 200 yatak kapasiteli, 8 bin metrekare alana kurulacak hastanenin projesini bitirdi. Temeli seçimlerden önce atılacak" dedi. Karayolları tarafından Foça ile Hatundere arasına yapılan duble yolun projesinin de bittiğini söyleyen Özgirgin, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Eski Foça ile Yeni Foça arasındaki sahilin turizm bölgesi kapsamına alınması için girişimlerin ise sürdüğünü kaydetti. Özgirgin, "DSİ tarafından ise 7. Jandarma Komando Er Eğitim Alayı karşısına daha önce Bağarası ile Gerenköy arasına yapılan göletin 37 kat büyüğünün yapılarak adının "Mehmetçik Göleti" olacağı müjdesini verdi.


Yeni Asır



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, Yeni konut projeleri