28 / 03 / 2024

Ferit Şahenk'in başı imar planlarıyla dertte!

Ferit Şahenk'in başı imar planlarıyla dertte!

Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk'in başı imar planlarıyla dertte. Ferit Şahenk Doğuş Power Center için yargı yolunu tuttu.


Maslak'ta eski holding binasını yıkıp yerine Doğuş Office Tovver'ı inşa eden Şahenk planlama sorunu uzun süredir devam eden Doğuş Power Center için yargı yolunu tuttu. 


Şahenk'in uzun yıllardır NTV ve Star TV'nin de içinde bulunduğu Doğuş Power Center arazisi üzerinde gökdelen inşaa etmek istediği biliniyor. 


Doğuş Power Center için yapılan eski imar plan değişiklikleriyle ilgili yargı süreci devam ederken, bu defa Maslak bölgesi için hazırlanan yeni planlara Doğuş Grubu'ndan itiraz geldi. 


Holding'in iştiraklerinden Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO)  İstanbul  Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) dava açtı. Belediye tarafından onaylanarak kesinleşen Nazım İmar Planı'na Doğuş GYO itiraz etmişti. Önceki imar planıyla sağlanan hakların yeni 1 / 500,0'lik imar planıyla kısıtlandığını belirten şirket karanın düzeltilmesini talep etmişti. Bu talebin reddedilmesi üzerine, Doğuş GYO söz konusu imar ^lakının iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle dava açtı. 


Sözcü