28 / 03 / 2024

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar'dan Bozcaada açıklaması!

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar'dan Bozcaada açıklaması!

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Bozcaada için Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan 1/100 bin ölçekli çevre düzeni planıyla ilgili, "Bu aşamada herkesin tabii mutlu ve memnun olması mümkün değil. Birilerinin itirazları, birilerinin de ne kadar iyi olduğu fikirleri olacaktır. Ama önemli bir şey" dedi.



Vali Çınar, bugün Hürriyet'te yer alan ve adanın yeni çevre planıyla ilgili habere ilişkin açıklamasında, her şehrin çevre düzeni planının yapılması gerektiğini bildirdi.


Bunu da Çevre ve Şehircilik Bakanlığının özel firmalara ihaleye vermek suretiyle yaptırdığını anlatan Çınar, "Bize de Çanakkale ve Balıkesir bölgesi için çevre düzeni planı hazırlandı ve askıya çıktı. Sanıyorum bir haftadır askıda. Bir aylık süresi var. Bütün kesimler, taraflar herkes bir itirazları varsa bunu resmi olarak bildirecek, Bakanlığımız bu itirazları yeniden değerlendirip nihai kararını verecek" diye konuştu.


Çınar, kendilerinin de bütün kesimlerle şehirle alakalı son askıya çıkan planla ilgili bir toplantı yapacağını belirterek, şöyle konuştu:


"Orada son değerlendirmeyi yapacağız. Bu 1/100 binlik diye geçen çevre düzeni planı biliyorsunuz, üst plan. Buna uygun olarak alt planlar, uygulama planları hazırlanır. Bu aşamada herkesin tabii mutlu ve memnun olması mümkün değil. Birilerinin itirazları, birilerinin de ne kadar iyi olduğu fikirleri olacaktır. Ama önemli bir şey. Teknik bir konu. Her şeye bizim Vali olarak fikir beyan etmemiz uygun değil. Biz tarafların görüşlerini toplamak, derlemek, ilan süresi içinde herkesi haberdar etmek ve var olan itirazları, görüşleri Bakanlığa bildirmekle hükümlüyüz. Bunu da yapacağız."


Hürriyet