20 / 04 / 2024

Boğaz’daki yüksek yapılaşma için eleştiriler devam ediyor!

Boğaz’daki yüksek yapılaşma için eleştiriler devam ediyor!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Şehircilik Şurası’nda ele aldığı Boğaz’daki yüksek yapılaşmaya ilişkin eleştiriler sürüyor.



İSTANBUL Büyükşehir Belediye Meclisi’nin şubat ayı toplantılarının ilk gününe Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Şehircilik Şurası’nda, Boğaz’daki yüksek yapılaşmaya ilişkin eleştiriler damgasını vurdu.


CHP’li Meclis Üyesi Hüseyin Sağ’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüşünden yola çıkarak, inşaatlarda kot noktasının arazinin en düşük noktasından alınması, zemin altına çok sayıda kat yapılmasının engellenmesi yönünde teklif önergesinin gündeme alınarak İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havalesi, Ak Partili Meclis üyelerinin oy çokluğuyla reddedildi.


Teklife ret oyu veren Ak Parti Grubu adına konuşan Grup Sözcüsü Faruk Aydın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her sözünü emir telakki edip bu yönde çalışacaklarını ancak bunun ön hazırlığı yapılmadan ve ilgili kurumlardan görüş alınmadan böyle bir önergenin komisyona havalesini kabul etmeyeceklerini söyledi. CHP Grup Başkanı Ertuğrul Gülsever ise gazetecilere yaptığı açıklamada “Biz Cumhurbaşkanı’nın elini kolaylaştıracak bir teklif sunduk, Ak Partililer reddetti” dedi.


Hürriyet