29 / 03 / 2024

Bayraklı'da imar planı revizyonuna tam destek!

 Bayraklı'da imar planı revizyonuna tam destek!

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ,, Bayraklı Belediyesi tarafından yürütülen imar plan revizyonu ile ilgili federasyon üyelerine bilgi verdi.



Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır ve yönetim kurulu üyelerini makamında ağırladı. Başkan Karabağ, Bayraklı’nın altı bölgesinde imar plan revizyonu çalışması yaptıklarını belirtti.


Başkan Karabağ, Bayraklı Belediyesi tarafından yürütülen imar plan revizyonu ile ilgili federasyon üyelerine bilgi verdi. Planlardaki yoğunluğu artıran bir çalışma yaptıklarını belirten Başkan Hasan Karabağ, “Bizim ilçemizde çok katlı kaçak yapılar var. Ankara’daki gibi değil. Bu yüzden de kentsel dönüşüm alanında uzlaşmada bir sıkıntı var. Vatandaşlardan, ‘Bizim imar planlarımızı değiştirin. Müteahhitle biz anlaşalım’ şeklinde bir talep geldi. Yaklaşık 8 aydır bu konuda arkadaşlarımız bir çalışma yapıyor. Nafiz Gürman, Emek, Gümüşpala, Yamanlar, Adalet, Manavakuyu ve Çay Mahalleri’nin bir bölümünde imar revizyonu yapılıyor. Bunu önümüzdeki aylarda kamuoyuyla paylaşacağız. Vatandaş, kaçak yapılarına oğlunu, kızını yerleştirmiş. Uzlaşmak mevcut sistemle mümkün değil. Biz hem müteahhitlik sektörünün önünü açmak adına hem de vatandaşın gönül rahatlığı ile kendi malını pazarlama açısından böyle bir imar planında değişiklik yapıyoruz. Tıkanan noktalarda el birliği hareket edersek ve bize destek verirseniz bunu çözeriz. İzmir’de kentsel dönüşümde olması gereken budur. Halkın da işin içine girdiği bir uzlaşma ile bu işi çözmemiz gerekiyor” dedi.

 

HERKESİMİ MUTLU EDİCİ BİR ÇALIŞMA 

Planların yeniden revize etmenin kolay olmadığına vurgu yapan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Gökdelen bölgesinde emsal üç yoğunluk verildi. ‘Gecekondudaki insanlar niye bu kadar vurdumduymaz davranarak olumsuz bakalım’ diye düşündüm. Dolayısıyla vatandaşlarımızı, müteahhitlik sektörünü mutlu edici, ilimizdeki ticareti hareketlendirici bir çalışma olduğunu düşünüyorum” dedi.

 

DESTEKLİYORUZ 

Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır ise yapılan çalışmanın memnun edici olduğunu ifade ederek, “Bizim de zaten talebimiz bu yöndeydi. Yaklaşık iki yıl önce paylaşmıştım. Bizim tek beklediğimiz planların yapılmasıydı. Planlama yapıldıktan sonra dinamikler hemen hızlanır. Bayraklı Belediyesi beklentimiz yönünde bir çalışma yapması memnuniyet verici. Mutlu olduk. Planların bütüncül olması lazım. Biz yıllardır bunu ifade ediyoruz. Sektör olarak elimizden gelen bir şey varsa tüm desteği size vermeye hazırız” dedi. 


Ege Telgraf