18 / 04 / 2024

Avcılar'da kat sınırlamasına yeni düzenleme geldi!

 Avcılar'da kat sınırlamasına yeni düzenleme geldi!

Avcılar'da vatandaşın hak kaybı yaşamasına sebep olan 4 kat sınırlaması kaldırıldı. Bu kararın bölgede nasıl karşılanacağı merak konusu...


İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi çok konuşulacak bir karara imza attı. 1999 yılındaki Marmara Depremi’nde en fazla kaybın yaşandığı yerlerden biri olan Avcılar ilçesinde, 4 kat sınırlaması kaldırıldı.


İBB Meclisi'nde oybirliği ile kabul edilen imar planları ile Avcılar’ın Merkez, Ambarlı, Cihangir, Denizköşker, Mustafa Kemal Paşa, Gümüşpala, Üniversite Mahalleleri  yeniden inşa edilebilecek.


İmar planının kabul edilmesinin ardından Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak, "Avcılar halkı için hayati, bizler için de insani ve vicdani bir görevdi" ifadesinde bulundu.


Avcılar'da vatandaşın hak kaybı yaşamasına sebep olan 4 kat sınırlamasının kaldırılmasının bölgede nasıl karşılanacağı merak konusu. 


Planda yüksekliğin en çok 15.50 metre olarak belirtilen alanlarda yapı yüksekliği en çok 5 kat olarak; ÿyüksekliğin en çok 18.50 metre olduğu alanlarda ise 6 kat uygulama yapılabilecek.


Hürriyet