28 / 03 / 2024

Üsküdar'daki Selahattin Beyazıt'a ait yalı icradan satışa çıkarıldı!

Üsküdar'daki Selahattin Beyazıt'a ait yalı icradan satışa çıkarıldı!

GALATASARAY Kulübü eski başkanı işadamı Selahattin Beyazıt’a ait yalı icradan satışa çıkarıldı. Üsküdar Kandilli Mahallesi’nde bulunan Monheim Yalısı’nın icradan satışı İstanbul Anadolu İcra Müdürlüğü’nde yapılacak





GALATASARAY Kulübü eski başkanı işadamı Selahattin Beyazıt’a ait yalı icradan satışa çıkarıldı. Prenses İkbal Monheim Yalısı (Neslişah Sultan Yalısı) için belirlenen bedel 80 milyon 873 bin lira.


Üsküdar Kandilli Mahallesi’nde bulunan Monheim Yalısı’nın icradan satışı İstanbul Anadolu İcra Müdürlüğü’nde yapılacak. Yalı için belirlenen bedel 80 milyon 873 bin lira. İlk ihale 18 Ağustos’ta yapılacak. İlk ihalede alıcı çıkmaması durumunda 11 Eylül günü ihale yenilenecek.


Tekstilbank’ın, alacağına karşılık, satışa çıkardığı Monheim Yalısı daha önce de satışa çıkarılmış ancak, değerinin altında satışa çıkarıldığı için itiraza konu olmuştu. Yalı daha önce 40 milyon 811 bin liraya satılmıştı.


Yapılan itiraz doğrultusunda hazırlanan bilirkişi raporları ile yalının değeri yeniden belirlendi. Yeniden hazırlanan rapor sonrası yalının değeri de arttı.



2 dönüme yakın bir alan üzerine kurulu yalı bahçesi için “Bitki cenneti” ifadesi kullanılıyor. Yalının bahçesindeki bitkilerin değeri 1 milyon 304 bin lira olarak belirlendi. Söz konusu bitkiler arasında fıstık çamı için 290 bin liralık bir bedel belirlendi.