19 / 04 / 2024

Tekirdağ'da icradan satılık fabrika! 25.9 milyon TL'ye!

 Tekirdağ'da icradan satılık fabrika! 25.9 milyon TL'ye!

Tekirdağ İli, Kapaklı İlçesi, Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan fabrika vasıflı gayrimenkul icradan satılıyor...


Tekirdağ İli, Kapaklı İlçesi, Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan fabrika vasıflı gayrimenkul  24 Nisan 2018 tarihinde icradan satışa sunuldu. Satışa konu olan fabrikanın bedeli 25 milyon 969 bin 914 TL olarak belirlendi. 


Özellikleri : Tekirdağ İli, Kapaklı İlçe, 745 Ada, 12 Parsel, KAPAKLI Mahalle/Köy, Tekirdağ ili, Kapaklı İlçesi, Organize Sanayi Bölgesi,4.Sokak, No:6. Tapu kayıtlarında 745 Ada, 12 Parselde kayıtlı 22.660,32 m2 alanlı arsa ve içindeki fabrika binası ve müştemilat tam hisse adına, kayıtlı olan taşınmazın satışa esas olmak üzere kıymet takdirinin 05/07/2017 tarihinde yapılmıştır. 


Kapaklı İlçesi, İsmet Paşa Mahallesi,Organize Sanayi Bölgesi,4. Sokak, No:6. 745 Ada, 12 parsel tapuda 22.660,32 metrekare arsa alanlıdır ve arsa vasfındaki taşınmaz üzerinde değer artırıcıolarak fabrika ürertim binası ve diğer ek binalar bulunmaktadır. Çevresi sanayi tesisleri şeklinde yapılaşmıştır. Tekstil boya,dokuma ve örme olarak kullanılan fabrika 1995 yılından beri faaliyet göstermektedir. Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünün her türlü hizmetinde yararlanır konumdadır. İmar durumuna göre parselin kat alanı sayısı: KAKS(Kat alanı katsayısı)=0,70, ve yükseklik (h) serbesttir. Aynca parsel üzerinde imar aykı yapılar, bölgeye hizmet veren bölgenin mülkiyetinde olan dört adet su ölçüm hizmeti Scada RTU panosu ve bir adet RMS-B tipi Doğal gaz Basmç Düşürme ve Ölçüm İstasyonu bulunmaktadır, söz konusu parsel üzerinde toplam 10.033,00 m2 inşaat alanlı yapı kullanma izin belgesi bulunmaktadır.


Kıymeti : 25.969.914,04 TL

1. Satış Günü : 24/04/2018 günü 15:30 - 15:40 arası

2. Satış Günü : 21/05/2018 günü 15:30 - 15:40 arası

Satış Yeri : Mezat Salonu - Adalet Sarayı Giriş Kat ÇERKEZKÖY / TEKİRDAĞ


Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2017/548 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.12/03/2018