18 / 04 / 2024

Kütahya Yoncalı Termal Otel satılıyor! 6.8 milyon TL'ye!

 Kütahya Yoncalı Termal Otel satılıyor! 6.8 milyon TL'ye!

Kütahya İl Özel İdaresi İl Encümeni Başkanlığı, Merkez Yoncalı Mahallesi Ececik Mevkisinde bulunan Yoncalı Termal Otel'i ve arsasını satış bedeli 6 milyon 800 bin TL olarak satışa çıkardı...


 


Kütahya İl Özel İdaresi İl Encümeni Başkanlığı, Merkez Yoncalı Mahallesi Ececik Mevkisinde bulunan Yoncalı Termal Otel'i ve arsasını 24 Ağustos 2017'de yapacağı ihale ile satıyor. Otelin satış bedeli 6 milyon 800 bin TL olarak belirlendi. 


 Kütahya Yoncalı Termal Otel satılıyor! 6.8 milyon TL


Kütahya İl Özel İdaresi İl Encümeni Başkanlığından:



1- Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait, İlimiz Merkez Yoncalı Mahallesi Ececik Mevkisinde tapunun 308 ada, 6 numaralı parselinde kayıtlı 18.448,47 m² yüzölçümlü arsa ve üzerindeki Termal Otel, 20 adet tek odalı tesis ve 10 adet apart motelden oluşan taşınmazlar ve içerisindeki tefrişatlar, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 35/a maddesine göre kapalı teklif usulü ile satışa çıkartılmıştır.


2 - Şartname ve diğer evraklar İl Özel İdaresi Yazı İşleri Müdürlüğü ile Emlak ve İstimlak Müdürlüğünde mesai saatleri içerisinde ücretsiz görülebilir.


3 - İhaleye girecek olanlar ihale dosyasını 500 TL ücret karşılığında alabileceklerdir. İhaleye girenlerin ihale dosyasını almaları ve ücretini yatırmaları zorunludur.


4 - İhale 24/08/2017 Perşembe günü saat 14:00’dan itibaren Kütahya İl Özel İdaresi Hizmet Binasındaki İl Encümen toplantı salonunda ihale komisyonu (İl Encümeni) huzurunda 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 35/a maddesine göre kapalı teklif usulü uygulanmak suretiyle yapılacaktır.


5 - Muhammen bedel; Termal Otel, 20 adet tek odalı tesis ve 10 adet apart motelden oluşan taşınmazlar ve içerisindeki tefrişatların tahmini bedeli 6.800.000,00 – TL + KDV(%18).-'dir.


6 - Geçici teminat İdaremiz adına 204.000,00 TL‘lik banka teminat mektubu (kesin ve süresiz) olarak verilecek veya nakit olarak idaremizin banka hesabına yatırılacaktır.


7 - İhaleye katılacaklardan istenilen belgeler:


A) Geçici teminatı ve şartname bedelini yatırmış olmak


1 - Maliye Bakanlığınca belirlenmiş bankalardan alınacak Limit Dahili Süresiz Banka Teminat Mektubu olacaktır.


2 - Geçici teminat bedelinin ve şartname bedelinin (şartname bedeli mutlaka nakit olarak ve ayrı makbuz alınarak yatırılacaktır) yatırıldığına dair makbuzlar (Kütahya İl Özel İdaresinin T.C. Ziraat Bankası Kütahya Şubesi nezdindeki TR08 0001 0001 7935 0642 8650 14 iban nolu hesabına veya T.C. Halk Bankası Kütahya Şubesi nezdindeki TR43 0001 2009 5270 0007 0000 01 iban nolu hesabına yatırılacaktır).


B - Gerçek Kişiler ;


a) Kanuni İkametgah belgesi,


b) Tebligat adresi (Türkiye) ve ayrıca irtibat için telefon ve varsa faks numarası ile elektronik posta adresi,


c) T.C. kimlik numaralı kimlik belgesi,


d) Geçici teminat mektubu veya makbuzu ile şartname bedeli makbuzu,


e) Vekaleten katılıyor ise noterlikçe düzenlenmiş vekaletname ve vekile ait imza sirküleri,


f) Her sayfası imzalanmış şartname,


g) Satışa konu olan termal otel tesislerini, tefrişatları ve arsasını görmüş olduğuna dair bir belge,


C - İsteklinin bir Tüzel Kişilik olması halinde;


a) İdare Merkezinin bulunduğu yer Mahkemesinden veya sicile kayıtlı olduğu Ticaret ve Sanayi Odasından şirketin sicile kayıtlı olduğu ve halen faaliyette bulunduğuna dair ihalenin yapılacağı yıl içinde alınmış bir belgeyi ibraz etmesi, (Ticaret Sicil Belgesi)


b) Vekaletname ve imza sirküleri (Noter tasdikli)


c) Geçici teminat mektubu veya makbuzu ile şartname bedeli makbuzu,


d) Her sayfası imzalanmış şartname,


e) Satışa konu olan termal otel tesislerini, tefrişatları ve arsasını görmüş olduğuna dair bir belge,


D - Ortaklık Olması Halinde;


a) Ticari ortaklarda, ihaleye girdikleri takdirde ortaklığın hangi mahiyette olduğunu belirten belgelerin ibrazı ile ortaklığı temsilen giren temsilcinin temsil yetkisine haiz noter tasdikli vekaletnamesi, imza sirküsü ile birlikte ortaklığı temsil yetkisini veren yönetim kurulu kararını ibraz etmesi.


b) Geçici teminat mektubu veya makbuzu ile şartname bedeli makbuzu,


c) Her sayfası imzalanmış şartname,


d) Satışa konu olan termal otel tesislerini, tefrişatları ve arsasını görmüş olduğuna dair bir belge,


E) İsteklinin bir Dernek, Federasyon, Konfederasyon veya Vakıf olması halinde;


a) Dernek, Federasyon, Konfederasyon veya Vakıf Genel Merkezinin bulunduğu yerin Resmi makamlardan ihale ilanının yapıldığı tarihten sonra alınmış ve halen faaliyette bulunduklarına dair belgenin ibrazı,


b) Dernek, Federasyon, Konfederasyon veya Vakıf Genel Kurulunca gayrimenkul alınması hususundaki Genel Kurul Kararının Noterden tasdikli suretini ibrazı.


c) Yetki belgesi.


d) Geçici teminat mektubu veya makbuzu ile şartname bedeli makbuzu,


e) Her sayfası imzalanmış şartname,


f) Satışa konu olan termal otel tesislerini, tefrişatları ve arsasını görmüş olduğuna dair bir belge,


8 - İhaleye katılamayacak olanlar:


2886 Sayılı Kanunun 6. maddesinde yazılı kimseler doğrudan veya dolaylı olarak ihaleye katılamazlar. Ayrıca İdare ile gayrimenkul alım, satım ve kiralama işlerinden dolayı hukuki uyuşmazlık yaşayan (Ortak olduğu şirket ve birinci derece hısımları olanlar) ve idareye geçmiş yıllarda her ne ad altında olursa olsun borcu olan, kiracılık veya diğer işlerden dolayı idarenin zararına sebep olan gerçek kişiler/tüzel kişiler, doğrudan veya dolaylı olarak ihaleye katılamazlar Bu yasağa uymayarak ihaleye girenin üzerinde ihale kalmış olsa dahi ihale bozularak geçici teminatı İdarenin hesabına gelir kaydedilir.


9 - İhaleye katılacak olanlar tekliflerini ve istenilen belgeleri; 2886 sayılı Kanunun 37. maddesinde ve şartnamesinde belirtilen esaslara göre iç zarf ve dış zarfa koyarak 24/08/2017 Perşembe günü saat 14:00’a kadar sıra numaralı alındı makbuzu karşılığında İl Encümen Başkanlığına verilecektir. Teklifler iadeli taahhütlü olarak da gönderilebilir. Bu takdirde dış zarfın üzerine komisyon başkanlığının adresi ile hangi işe ait olduğu, isteklinin adı ve soyadı ile açık adresi yazılacaktır. Posta ile gönderilecek tekliflerin ilanda belirtilen saate kadar komisyon başkanlığına ulaşması şarttır. Postada olabilecek gecikmeler kabul edilmeyecektir


10 - İhale Komisyonu, gerekçesini karar içeriğinde belirtmek koşulu ile ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. İhale Komisyonunca uygun görülerek karara bağlanan ihale kararı ise; İta Amiri’nin ONAY’ını takiben geçerlilik kazanacağı gibi, İta Amiri’nin ihaleyi feshetmesi halinde, iştirakçi İdareye karşı herhangi bir hak iddiasında bulunamaz.


İlan olunur.