28 / 03 / 2024

Ege Sağlık Hastanesi internet üzerinden satışa çıkarıldı!

Ege Sağlık Hastanesi internet üzerinden satışa çıkarıldı!

Alsancak'ta 1969 yılında ilk özel hastane olarak faaliyete geçen Ege Sağlık Hastanesi, internet üzerinden satışa çıkarıldı. Hastanenin ruhsatsız 40 milyon lira, ancak hazır hastane ruhsatı istenirse 74 milyon lira bedelle satılacağı öğrenildi.


Alsancak'ta 1969 yılında ilk özel hastane olarak faaliyete geçen Ege Sağlık Hastanesi, internet üzerinden satışa çıkarıldı. 5 yıldır kapalı olan ve defalarca icradan satılığa çıkartılan hastane alıcı çıkmayınca bu sefer internet yolu denendi. Bir emlak şirketi aracılığıyla satışa çıkartılan hastanenin ruhsatsız 40 milyon lira, ancak hazır hastane ruhsatı istenirse 74 milyon lira bedelle satılacağı öğrenildi.


2 kişi teklif verdi


Emlak şirketinin yetkilisi satış işlemlerinin teklif usülü olacağını belirterek, "Ruhsatlı, ruhsatsız ve toplam teklifler olarak 3'e ayırdık. Gelen teklifleri mülk sahibine iletiyoruz. Mülk sahibi firma da, en yüksek teklifi veren kişi ya da kuruma satışı gerçekleştirecek" dedi. Şu ana kadar hastane için 2 kişinin başvuruda bulunup teklif verdiği öğrenilirken, ne kadar teklif sunduğu belirtilmedi.


İcradan satılıktı


Ege Sağlık Hastanesi 1997 yılında Azmi Ofluoğlu'nun sahibi olduğu Universal Hospitals Grubu bünyesinde faaliyet gösterdi. Alman Hastanesi, İtalyan Hastanesi gibi 18 hastaneye sahip olan Universal Hospitals Grubu'nun sahibi Ofluoğlu, 2011 yılında Hong Konglu yatırım devi ADM Capital'i ortak aldı. Ege Sağlık'ın yüzde 43 hissesi ADM'ye devredildi. Ancak sermaye artırımı konusunda anlaşmazlık olunca hastane satışa çıkarıldı. Bu sırada ödenmeyen kredi nedeniyle hastane icradan satışa çıkarıldı.

Ancak yıllardır satılamayarak çürümeye terkedilmişti.


Yeni Asır / ​TANSU EDİP GÖKBUDAK