29 / 03 / 2024

Çatalca'da satılık 3 gayrimenkul! 12.7 milyon TL'ye!

 Çatalca'da satılık 3 gayrimenkul! 12.7 milyon TL'ye!

Çatalca Belediyesi, Ovayenice, Ferhatpaşa ve Subaşı Mahallesi'nde yer alan 3 gayrimenkulünü ihale ile 26 Aralık'ta satışa çıkarıyor.


Çatalca Belediye Başkanlığı tarafından Ovayenice, Ferhatpaşa ve Subaşı Mahallesi'nde yer alan 1 arsa ve 2 tarla ihale usulü ile 26 Aralık'ta satışa sunuluyor. Arsaların toplam muhammen bedeli 12 milyon 763 bin 461 TL olarak belirlendi.


TAŞINMAZLAR SATILACAKTIR


Çatalca Belediye Başkanlığından:


Aşağıda özellikleri yazılı mülkiyeti Belediyemize ait olan taşınmazların 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 35/a maddesine göre ''Kapalı Teklif'' Arttırma usulü ile 26/12/2017 Salı günü saat 09:30'da ilan sırasına göre, Belediyemiz Encümen Salonunda satış ihalesi yapılacaktır.



1-) Çatalca İlçesi Ovayenice Mahallesi, 65 bin 40 metrekare, tarla, 5 milyon 853 bin 600 TL, 19.04.2013 tarih onaylı 1/5000 ölçekli Ovayenice Mahallesi Nazım İmar Planı içerisinde Tarımsal Niteliği Korunacak Alanda kalmakta olup, kadastral yola cephesi bulunmaktadır. 1/100.000 ölçekli İstanbul Çevre Düzeni Planı plan notlarının tarım arazileriyle ilgili maddelerine göre kadastral bir yola cephesi olan ve yüzölçümü 20.000 metrekare ve üzerindeki tarım arazilerinde ilgili kurumlardan (İSKİ, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müd. vb.) görüş alınmak kaydıyla tarımsal amaçlı yapı izni verilebilmektedir.


 



2-) Çatalca İlçesi Ferhatpaşa Mahallesi, 5 bin 712,35 metrekare, arsa, 4 milyon 855 bin 497 TL, 08.11.2010 tasdik tarihli 1/1000 ölçekli Çatalca Merkez ve Yakın Çevresi Revizyon Uygulama imar planında Günübirlik Turizm ve  Rekreasyon alanında kalmaktadır. Söz konusu parselde yapı inşaat alanı 250m² lik alanı geçmeyen salon, mescit, lokanta, kahvehane, çay bahçesi, açık veya kapalı otopark, ayrıca güreş, tenis, yüzme, mini golf, go kart v.b. spor alanları ve çocuk oyun parkları yapılabilmektedir.


 



3-) Çatalca İlçesi Subaşı Mahallesi, 6 bin  847,88 metrekare, tarla, 61 milyon 630,92 TL, 19.05.2013 tarih onaylı Oklalı ve Subaşı Köyleri 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı içerisinde Tarımsal niteliği korunacak alanda, bir kısmı da su kaynakları koruma kuşağında kalmakta olup, bahse konu alanda 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planları bulunmadığından imar durumu tanzim edilememektedir.


 



1 - İhaleye ait Şartname mesai saatleri içerisinde Belediye Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'nden ücretsiz olarak temin edilebilir.


2 - İhale 26/12/2017 Salı günü saat 09:30'da 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunun 35/a maddesine göre ''Kapalı Teklif'' Arttırma Usulü ile yapılacaktır.


3 - İhaleye Katılmak İçin İstenen Belgeler;


a) Nüfus Cüzdanı fotokopisi.


b) Son altı aya ait Kanuni İkametgah.


c) Son altı aya ait tasdikli Nüfus Sureti.


ç) Gerçek kişiler adına vekaleten ihaleye gireceklerin son altı aylık Noter tasdikli vekaletname örneği.


d) İstekli Tüzel kişi; Türkiye'de tebligat adres beyanı, Sanayi veya Ticaret Odasından ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliğe temsile tam yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş imza sirküleri veya vekaletname.


e) Taşınmazın ada ve parsel numarası yazılı geçici teminat makbuzu veya teminat mektubu.


f) İsteklilerin ortak girişim olması halinde Noter tasdikli ortak girişim beyannamesi.


4 - İstekliler tarafından tekliflerin hazırlanması:


Teklif mektubu bir zarfa konulup kapatıldıktan sonra zarfın üzerine isteklinin adı soyadı ve tebligata esas olarak göstereceği açık adres yazılır. Zarfın yapıştırılan yeri istekli tarafından imzalanır ve / veya mühürlenir. Bu zarf geçici teminata ait alındı veya banka teminat mektubu ve istenilen diğer belgelerle birlikte ikinci bir zarfa konularak kapatılır. Dış zarfın üzerine isteklinin ad ve soyadı ile açık adresi ve teklifin ait olduğu iş yazılır. Teklif mektuplarının istekli tarafından imzalanması ve bu mektuplarda şartname ve eklerinin tamamen okunup kabul edildiğinin belirtilmesi, teklif edilen fiyatın rakam ve yazı ile açık olarak yazılması zorunludur. Bunlardan herhangi birine uygun olmayan ve üzerinde kazıntı, silinti veya düzeltme bulunan teklifler red olunarak hiç yapılmamış sayılacaktır.


5 - İstekliler tarafından hazırlanan kapalı teklif zarfları 26/12/2017 Salı günü ihale saatine kadar sıra numaralı alındı karşılığında Yazı İşleri Müdürlüğü'ne teslim edilecektir.


6 - Posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.


7 - İhaleler, Belediyemiz Encümen Salonunda yapılacaktır.


8 - 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu hükümleri geçerlidir.


9 - Çatalca Belediye Başkanlığı ihaleyi yapıp, yapmamakta serbesttir.


İlan olunur.