28 / 03 / 2024

Çanakkale Çan'da satılık termal otel! 13 milyon TL'ye!

 Çanakkale Çan'da satılık termal otel! 13 milyon TL'ye!

Çan Belediyesi'ne ait 4 yıldızlı Termal Otel & SPA İşyeri mevcut olan bütün ekipmanları ve arsası muhammen bedeli 13 milyon TL olarak satılıyor..


 


Çan Belediyesi'ne ait 4 yıldızlı Termal Otel & SPA İşyeri mevcut olan bütün ekipmanları ve arsası ile birlikte satışı 27 Şubat'ta ihale ediliyor. Toplam muhammen bedeli 13 milyon TL olarak belirlendi. 



ÇAN BELEDİYESİ’NE AİT 4 YILDIZLI TERMAL OTEL& SPA İŞYERİ MEVCUT OLAN BÜTÜN EKİPMANLARI VE ARSASI İLE BİRLİKTE SATIŞI İHALE EDİLECEKTİR


Çanakkale İli / Çan Belediye Başkanlığından:


İhale Konusu                             :  Çanakkale İli Çan İlçesi Seramik (Cumhuriyet) Mahallesi Hulusi Damgacıoğlu Caddesi No: 1 de bulunan, Mülkiyeti Çan Belediyesine ait 14 pafta, 133 ada, 4 parselde bulunan 12.029,90 metrekarelik arsa içinde 9100 m2 lik kullanım alanı bulunan taşınmazın aşağıda nitelikleri belirtilen Çan Belediyesi 4 Yıldızlı Termal Otel&SPA İşyeri işletmeye hazır vaziyette tefrişat ve demirbaşları ile birlikte Çanakkale ili Çan İlçesi Cumhuriyet Mahallesi Pafta: 26.27.28 Ada: 110; Parsel 57 de bulunan, 5686 sayılı Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Kanunu Kapsamında Çan Belediye Başkanlığına ait JEOTERMAL-İR 17/09 Nolu Kaynak Bazında alınan ruhsatta yer alan SK-3 (SJ-1) nolu sondaj kuyusunun kullanım hakkı, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 45 nci maddesine göre Açık Teklif (ARTTIRMA) usulüne göre satılacaktır.


İşin Niteliği                                :  İç tefrişat, demirbaşları ve arsası ile birlikte, kullanıma ve işletmeye hazır şekilde 55 Oda, 110 Yatak, 130 Kişilik Lokanta, 330 Kişilik çok amaçlı salon, 90 kişilik çok amaçlı salon, 100 kişilik pastane, aletli jimnastik salonu, 3 adet kapalı Termal havuz, 14 adet günübirlik banyolar, 5 adet masaj odası, satış ünitesi, 50 araçlık otopark şeklindedir.


Muhammen Bedeli                    :  13.000.000,00 TL (KDV.den Muaftır.)


Geçici Teminat (%3)                  :       390.000,00 TL


İhale Usulü                                :  2886 Sayılı Devlet İhale Kanunun 45 nci bendi uyarınca AÇIK TEKLİF USULÜ - (ARTTIRMA)


Şartname Bedeli                         :  1.000,00 TL (KDV Dahil)


İhale Tarihi                                :  27.02.2018 Salı günü


İhale Saati                                  :  15:00


1 - İHALEYE KATILIMA ŞARTLARI


ÇAN BELEDİYE BAŞKANLIĞINCA 27/02/2018 Salı günü ve Saat 15:00’de Çan Belediyesi 4 Yıldızlı Termal Otel&SPA İşyeri, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu 45’nci bendi gereği “AÇIK TEKLİF USULÜ (ARTTIRMA)” ile ihaleye verilecektir.


İhale için teklifler yukarıda belirtilen tarih ve saatine kadar İhale Komisyon Başkanlığına teslim edilecektir.


Yukarıdaki bedeller KDV.den Muaftır.


İhale Şartnamesi ve ekleri Çan Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü adresinde görülebilir ve 1.000,00 TL. (KDV Dahil) ücret karşılığı satın alınabilir. İhale doküman bedeli Belediye veznesi veya T.C Ziraat Bankası Çan Şubesindeki TR 620001000338096075295030 IBAN nolu hesabına yatırılacaktır.


İhale 27/02/2018 Salı günü saat:15:00 de yapılacaktır.


İhale Çan Belediye Encümen Salonunda Encümen huzurunda yapılacaktır.


1.1. İhaleye Katılabilmek İçin İhale Komisyonunca İstenilen Belgeler:


08.09.1983 tarihli ve 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nda belirtilen niteliklere haiz olmak ve anılan Kanunda açıklanan biçimde teklifte bulunmak, geçici teminatı yatırmak şarttır.


İhaleye iştirak edecekler bedeli karşılığında şartname satın almak zorundadır.


İHALE DOSYASINDA ARANACAK BELGELER


İsteklilerin ihaleye katılımında tanzim edilecek İhale Dosyasında aranacak belgeler şunlardır:


A) Gerçek kişi olması halinde:


1. T.C. Kimlik numarasını içerir Nüfus Cüzdanı Sureti,


2. Kanuni İkametgah sahibi olmak,


3. Noter tasdikli imza beyannamesi,


4. Her sayfası paraflanmış ve son sayfası imzalanmış şartname,


5. Şartnamenin satın alındığına dair makbuz aslı,


6. Geçici teminat mektubu veya makbuzun aslı,


7. Temsil durumunda Noter tasdikli vekaletname ve vekalet edene ait imza beyannamesi,


8. Vergi Borcu Yoktur belgesi ve Sosyal Güvenlik Kurumuna borcu olmadığına ilişkin belge,


9. Ortak girişim olması halinde Noter tasdikli Ortak Girişim Beyannamesi,


10. Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odası ya da Esnaf ve Sanatkar Odası veya ilgili Meslek Odası belgesi (aslı veya noter tasdikli sureti)


11. İhaleye katılan tarafından imzalanmış Şartname ekinde bulunan EK-2 Yer Görme Belgesi


12. Şartname ekinde bulunan usulüne uygun doldurulmuş Teklif Mektubu (EK-3)


B) Tüzel kişi olması halinde;


1. Tüzel kişinin siciline kayıtlı olduğu idareden (Dernekler Müdürlüğünden, Ticaret ve Sanayi Odasından, Ticaret Sicil Müdürlüğünden, İdare Merkezinin bulunduğu yer mahkemesinden veya ilgili makamdan) kuruluşundan ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış tüzel kişinin siciline kayıtlı olduğuna dair belge


2. Tüzel kişiler adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir noterce tasdikli imza sirküleri (Dernekler için ihaleye katılmak üzere yetkilendirdikleri kişiyi belirten karar defterinin ilgili sayfasının Noter tasdikli sureti ve yetkilinin Noter tasdikli imza beyannamesi)


3. İstekli şirket ise, Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı, Ticaret Sicil Gazetesi, Şirketi temsile yetkili kişilerin kim olduğunu gösteren temsil belgesi ve temsile yetkili şahısların noterde düzenlenmiş ıslak imzalı imza sirküleri,


4. Dernekler için Dernek Tüzüğünün noter tasdikli sureti,


5. Geçici teminat mektubu veya makbuzun aslı


6. Temsil durumunda Noter tasdikli vekaletname ve vekalet edene ait imza beyannamesi


7. Kamu Tüzel Kişileri söz konusu olduğunda, tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin temsile yetkili olduğunu belirtir belge,


8. Her sayfası paraflanmış, son sayfası imzalanmış şartname,


9. Şartnamenin satın alındığına dair makbuz aslı,


10. Vergi Borcu Yoktur belgesi ve Sosyal Güvenlik Kurumuna borcu olmadığına ilişkin belge


11. Ortak girişim olması halinde Noter tasdikli Ortak Girişim Beyannamesi


12. İhaleye katılan tarafından imzalanmış Şartname ekinde bulunan EK-2 Yer Görme Belgesi


13. Şartname ekinde bulunan usulüne uygun doldurulmuş Teklif Mektubu (EK-3)


C) Ortak Girişim olması halinde:


Ortak girişimi oluşturan gerçek veya tüzel kişilerden her biri için, bu maddedeki (A) veya (B) bentlerinde belirtilen belgeler istenecektir.


D) Yabancı uyruklu Girişimci olması halinde:


Yabancı uyruklu tüzel kişilerle ilgili olarak yabancı ülkelerde kendi ülkelerinin kanunlarına göre kurulan tüzel kişiliğe sahip ticaret şirketleri ile yabancı yatırımcıların birlikte veya ayrı ayrı %50 veya daha fazla oranda hissesine sahip oldukları veya bu hisse oranına sahip olmamakla birlikte yöneticilerin çoğunluğunu atayabilme veya görevden alabilme yetkisine sahip bulundukları Türkiye’de kurulu tüzel kişiliğe sahip “yabancı sermayeli şirketler ”birbirinden farklı olduğundan ve edinim şartları da farklı olduğundan bu hususa göre Ülkemizde taşınmaz ve sınırlı ayni hak edinebilen ülke vatandaşları ve edinim şartlarına uygun olanlar ihaleye katılabilir.


Söz konusu belgelerin aslı, ''aslının aynıdır.'', ''aslı İdarece görülmüştür.'' veya bu anlama gelecek şekilde şerh düşülen suretlerini tekliflerine eklemeleri gerekir.


Taşınmazın satış ihalesine teklif verecekler; ihale zarflarını yukarıda ve şartnamede belirtilen belgeler ile birlikte satış şartnamesinde belirtilen maddelere uygun olarak hazırlayarak 27/02/2018 tarihinde Salı günü saat 15:00’e kadar Belediye Encümenine İhale sıra numaralı alındı belgesi karşılığında teslim edeceklerdir. Posta, kargo, telgraf, faks ve elektronik posta ile yapılan müracaatlarda ihale saatinden sonra teklifler ile usulüne uygun olmayan veya üzerinde kazıntı, silinti, ya da düzeltme bulunan teklifler kabul edilmez.


İlan olunur.